Κατηγορία : ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ 2020-2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ 2020-2021 Η Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» προκηρύσσει και φέτος ολικές και μερικές υποτροφίες για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου και στην Α΄ Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2020-2021. Πιο συγκεκριμένα, για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου, θα χορηγηθούν: – Δύο υποτροφίες σε μαθητές του Δημοτικού μας και δύο υποτροφίες σε μαθητές που προέρχονται από άλλα Δημοτικά για [....]

Φιλικός αγώνας βόλεϋ

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, η Σχολή μας φιλοξένησε την Ομάδα Βόλεϋ Γυμνασίου του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου «Ελληνική Παιδεία», η οποία αναμετρήθηκε σε φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη Ομάδα του Γυμνασίου μας.  

Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Αποτυπώματα» στο Μουσείο Βορρέ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Σχολής μας με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Μουσείο Βορρέ και συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Αποτυπώματα» μαζί με άλλους νέους με & χωρίς αναπηρία, από σχολεία πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικά σχολεία και κοινωνικούς φορείς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί ως μοχλός επικοινωνίας και ένταξης, με γνώμονα τη δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων. [....]

Διδακτική επίσκεψη Γ’ Γυμνασίου

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου επισκέφθηκαν την εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια», ξεναγήθηκαν στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και συνομίλησαν με τους ειδικούς για το αντικείμενο της εταιρείας, την ανάπτυξή της, τις κατηγορίες επαγγελματιών που απασχολεί και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.  

Διδακτική επίσκεψη Β΄ Γυμνασίου

Οι μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και εξερεύνησαν μία από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές που δημιουργήθηκαν κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ού αιώνα. Ακολούθως, περιηγήθηκαν στο βυζαντινό μοναστήρι της Καισαριανής.    

Διδακτική επίσκεψη Α’ Γυμνασίου

Οι μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου παρακολούθησαν τα «εκρηκτικά» πειράματα του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας και περιηγήθηκαν στη διαδραστική έκθεση, με στόχο να εξοικειωθούν με τον κόσμο των Φυσικών Επιστημών και της σύγχρονης Τεχνολογίας. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μία σύντομη επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.  

Media day

Μαθητές της δημοσιογραφικής ομάδας της Σχολής μας επισκέφθηκαν το ΟΑΚΑ και πήραν συνέντευξη από έξι αθλητές της ΑΕΚ. O Operations Manager της ΑΕΚ ΒC, Ηλίας Μπόβαλης, δώρισε στους μαθητές αναμνηστικά της «Βασίλισσας», καθώς και το DVD της ταινίας «1968». Οι μαθητές έδωσαν τα δικά τους δώρα προς τους «κιτρινόμαυρους», έβγαλαν φωτογραφίες με τους αθλητές και παρακολούθησαν από τα δημοσιογραφικά θεωρεία τα πρώτα λεπτά της προπόνησης. [....]

Συμμετοχή σε Αγώνες Τέχνης

Μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου συμμετείχαν στους Αγώνες Τέχνης που διοργάνωσαν τα εκπαιδεύτρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη. Θέμα: «Ποτέ άλλοτε οι στέγες των σπιτιών των ανθρώπων δεν ήταν τόσο κοντά η μία στην άλλη, όσο είναι σήμερα. Και ποτέ άλλοτε οι καρδιές των ανθρώπων δεν ήταν τόσο μακριά η μία από την άλλη, όσο είναι σήμερα.», Αντώνης Σαμαράκης, Ζητείται Ελπίς.