Κατηγορία : ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

Διδακτική επίσκεψη Γ’ Λυκείου

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ενημερώθηκαν για την αποστολή της Υπηρεσίας και την προσπάθεια διαλεύκανσης των υποθέσεων και ξεναγήθηκαν στα τμήματα Δικαστικής Γραφολογίας και Πλαστότητας Εντύπων και Αξιών, εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων, Οπτικοακουστικού Υλικού, Φωτογραφίας και Μεθοδικοτήτων, Δακτυλοσκοπίας και Εξερευνήσεων, εργαστηρίων Πυροβόλων Όπλων και Ιχνών εργαλείων, Χημικών και Φυσικών αναλύσεων.

Διδακτική επίσκεψη Β’ Λυκείου

Οι μαθητές της Β’ τάξης του Λυκείου επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών και παρακολούθησαν σε ομάδες τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά: Οφθαλμαπάτες» και «Από τη Θεραπαινίδα στην Τεχνητή Νοημοσύνη». Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στη βυζαντινή Αθήνα.  

Διδακτική επίσκεψη Α’ Λυκείου

Οι μαθητές της Α’ τάξης του Λυκείου επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών «Korres». Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της εταιρείας και στα εργαστήρια και στη συνέχεια, παρακολούθησαν μια προβολή για την ιστορία της βιομηχανίας.  

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών

Η Θεατρική Ομάδα της Σχολής μας επισκέφθηκε τη Λεόντειο Σχολή Αθηνών και παρακολούθησε τη μαθητική παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου. Απόλαυσαν το θέαμα, χειροκρότησαν θερμά τους συμμαθητές τους και με τη σειρά τους, τους προσκάλεσαν στην παράσταση που προετοιμάζουν.  

Κοπή Βασιλόπιτας της Θεατρικής Ομάδας

Η Θεατρική Ομάδα της Σχολής έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα και εύχεται σε όλους καλή θεατρική χρονιά! Με τη σειρά μας, ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο τους!

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της Σχολής

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αγία Αιμιλία» η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της Σχολής.   Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία & ευχές της Αδελφής Εσπεράνς, του Γενικού Διευθυντή της Σχολής κ. Δ. Κώστα και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Δ. Ταμπακόπουλο.   Ακολούθησε δρώμενο-αφήγηση «Παραμονές Χριστούγεννα» από μαθητές/τριες  του Γυμνασίου.   Με θέμα: «Η Εικόνα της Γέννησης του Χριστού» έγινε [....]

Bazar: Χριστουγεννιάτικη γιορτή αγάπης!

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, Εκπαιδευτικό και Διοικητικό Προσωπικό της Σχολής, Γονείς και παιδιά ζήσαμε τη χαρά της προσφοράς μέσα στη γιορτινή και ζεστή ατμόσφαιρα του Χριστουγεννιάτικου φιλανθρωπικού Bazar μας.    Το Bazar άνοιξε με την ορχήστρα και τη χορωδία του Δημοτικού που υποδέχτηκε γονείς και μαθητές με κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.   Οι επισκέπτες μας παρακολούθησαν: Το Θεατρικό δρώμενο «Η μπουγάδα του Αη Βασίλη» της [....]

Χριστουγεννιάτικη Πορεία

«Οι άνθρωποι που πορεύονταν στο σκοτάδι είδαν ένα φως…» Το βράδυ της Παρασκευής, πορευθήκαμε στο σκοτάδι, για να ανακαλύψουμε το φως, το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων, για να προετοιμάσουμε την καρδιά μας να δεχτεί τον Θεό. Συμμετείχαμε στη Χριστουγεννιάτικη Πορεία που οργάνωσαν οι Μαριανοί Αδελφοί, η Σχολή μας και η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc στην Πάρνηθα και ενωθήκαμε με τη φύση, για να βρούμε [....]