Διεθνής διαγωνισμός «Καγκουρό» 2021

Αγαπητοί Γονείς,

 

Το Σχολείο μας για 6η χρονιά θα συμμετέχει και θα γίνει κέντρο εξέτασης για το Διεθνή διαγωνισμό «Καγκουρό» .
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό διασκεδαστικό διαγωνισμό στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.
Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μια κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους.
Στον διαγωνισμό αυτό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου. Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.
Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής.
Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του. Επίσης, στο μέλλον, κάποια από τα βραβεία του διαγωνισμού θα δίνουν την ευκαιρία σε διακριθέντες μαθητές να παρακολουθήσουν θερινά σχολεία και κατασκηνώσεις στο εσωτερικό ή εξωτερικό.

 

Για εγγραφή στο διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαΐου 2021 στις 9.00π.μ.

 

Όσοι γονείς επιθυμούν το παιδί τους να συμμετέχει στον παραπάνω διαγωνισμό παρακαλούνται να συμπληρώσουν το παρακάτω δελτίο συμμετοχής και να το προσκομίσουν στο Λογιστήριο της Σχολής μαζί με το αντίτιμο (ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΗΤΑ) μέχρι και την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.

 

Για ηλεκτρονικές αιτήσεις και πληρωμές θα απευθύνεστε στο email alexandros.papanagiotou@stjoseph.gr

 

Ανακοίνωση

Δήλωση Συμμετοχής