11ο Γαλλόφωνο Διεθνές Συνέδριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MFNU)

Συμμετοχή της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» στο 11ο Γαλλόφωνο Διεθνές Συνέδριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MFNU).

 

Η Διεύθυνση της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ», με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη δυναμική συνέχιση της διακεκριμένης πορείας του προγράμματος International Model United Nations, με τη συμμετοχή της στο 11ο  Γαλλόφωνο  Διεθνές Συνέδριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MFNU) που θα πραγματοποιηθεί στη Χάγη, στις 27-29 Μαρτίου 2015, καθώς και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεναγήσεων στη Χάγη, στο Ντελφτ, στο  Βόλενταμ και στις Βρυξέλλες, στις 26 και 30 Μαρτίου 2015.

 

Το Συνέδριο αυτό θα διεξαχθεί στο Γαλλικό Λύκειο Vincent Van Gogh στη Χάγη με κεντρικό θέμα:

«Απολογισμός και μέλλον των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας (2000-2015)» – « Bilan et avenir des Objectifs du millénaire pour le développement (2000-2015) »

 

 

Η ατζέντα του συνεδρίου

 

Συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων

 

  • Η διασφάλιση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για όλους.
  • Η πρόσβαση των γυναικών σε λιγότερο επισφαλείς θέσεις εργασίας στις αναπτυσσόμενες και λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.
  • Η βελτίωση των συνθηκών ζωής των 100 εκατομμυρίων κατοίκων των παραγκουπόλεων μέχρι το 2020.

 

Μαυρόγαλου Άλκηστις: εκπρόσωπος της Κένυας
Μπέρδου Πετρίνα: εκπρόσωπος του Καζακστάν

 

Επιστημονικό Φόρουμ

 

  • Η μείωση της κάτω των 5 ετών παιδικής θνησιμότητας.
  • Η βελτίωση της υγείας των μητέρων.
  • Η προώθηση της καλής διαχείρισης, της διατήρησης και της βιώσιμης ανάπτυξης όλων των ειδών των δασών του πλανήτη.

 

Καλαβρυτινού Έλλη: εκπρόσωπος της Greenpeace
Μόσχα-Πόγκα Τζένη: εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού

 

Το πρόγραμμα της εκδρομής

 

Πέμπτη 26-03-2015: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 06:30 στο check-in της AEGEAN. Aναχώρηση και άφιξη στις Βρυξέλλες.  Μεταφορά με πούλμαν στο Volendam, ένα τυπικό, παραδοσιακό ολλανδικό ψαροχώρι. Στη συνέχεια, μετάβαση στη Χάγη όπου θα γίνει περιήγηση στην πόλη που αποτελεί τη διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας καθώς και την έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και έξοδος για φαγητό.

 

Παρασκευή 27-03-2015: 1η ημέρα του συνεδρίου: οι εργασίες αρχίζουν  στις 9:00 έως 17:30 με ενδιάμεσο γεύμα στο σχολείο. Ακολουθεί δείπνο και κινηματογραφική βραδιά.

Σάββατο 28-03-2015: 2η ημέρα του συνεδρίου: οι εργασίες συνεχίζονται από τις 9:00 έως τις 17:00 με ενδιάμεσο γεύμα στο σχολείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί δείπνο και περίπατος στην παραλία Scheveningen της Χάγης.

 

Κυριακή 29-03-2015: 3η και τελευταία ημέρα του συνεδρίου. Από τις 09:00 έως τις 11:00 θα συνεδριάζουν παράλληλα το Συμβούλιο Ασφαλείας και η Γενική Συνέλευση. Από τις 11:15 έως τις 12:00 θα γίνει ο απολογισμός των εργασιών και η τελετή λήξης.
Ακολουθεί επίσκεψη στην Πινακοθήκη Mauritshuis, όπου εκτίθενται έργα των σημαντικότερων Ολλανδών ζωγράφων,  μεσημεριανό γεύμα στο κέντρο της πόλης και επίσκεψη στο Madurodam, όπου θα θαυμάσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ολλανδίας σε μορφή μινιατούρας (σε κλίμακα 1:25). Δείπνο και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

Δευτέρα 30-03-2015: Αναχώρηση το πρωί από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές μας για το Ντελφτ, μια από τις σημαντικότερες και ομορφότερες ολλανδικές πόλεις και για τους Ολλανδούς μια «ιερή πόλη». Είναι παγκοσμίως γνωστή για τα κεραμικά της, αλλά και ως γενέτειρα του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου Johannes Vermeer όπου θα γίνει στάση για ξενάγηση. Αναχώρηση για Βρυξέλλες, ξενάγηση και περίπατος στο κέντρο της πόλης και φαγητό. Άφιξη στο αεροδρόμιο Βρυξελλών γύρω στις 17:00 και αναχώρηση για την Αθήνα.