«Πήγαινε στον Ιωσήφ και κάνε ό,τι σου πει»

To 2021 ανακηρύχθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο «Έτος του Αγίου Ιωσήφ», γι’ αυτό συνέταξε την Αποστολική Επιστολή με τίτλο « Με καρδιά ενός Πατέρα», ενός Πατέρα που αγαπήθηκε από τον χριστιανικό λαό.

 

Με αφορμή το γεγονός αυτό, τη Δευτέρα 29/11 στη Σχολή μας οργανώθηκε εκδήλωση προς τιμή του Αγίου Ιωσήφ, προστάτη του τάγματός των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως.
Μας τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου- Κεφαλληνίας, επίτιμος καθηγητής Θεολογίας, Ιωάννης Σπιτέρης, ο οποίος στην ομιλία του χαρακτήρισε τον Ιωσήφ ως γέφυρα μεταξύ του Μεσσία και του Δαβίδ, θεματοφύλακα της τύχης του κόσμου και τόνισε το ρόλο του στην ιστορία της Σωτηρίας. Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε η soeur Αλμπέρτα που έκανε μια πραγματική κατάθεση ψυχής για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε στη ζωή της ο Άγιος Ιωσήφ, για το πώς τη φώτισε η αρετή του και την κατέστησε ευαίσθητη στα καλέσματα της Εκκλησίας και της κοινωνίας. Mετά από αυτή τη μαρτυρία, η κα Τίνα Γιαννούλη, πρώην μαθήτρια και επί σειρά ετών εκπαιδευτικός της σχολής μας, μοιράστηκε μαζί μας την προσωπική της εμπειρία, ανάγοντας τον Άγιο Ιωσήφ σε πρότυπο για τα παιδιά μας, καθώς εκείνος ήταν που συνέτριψε έμπρακτα κάθε ίχνος ανθρώπινου, εγωιστικού γονιδίου και τα ανδροκρατούμενα στερεότυπα. Τέλος, η εκπαιδευτικός της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d’ Arc, κα Αντωνία Αρμάου τόνισε την δύναμη της πνευματικής καθοδήγησης, καθώς και τις αρχές της αγάπης, του χριστιανισμού και της παιδαγωγικής που έλαβε από τις Αδελφές του Τάγματος.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο εκπρόσωπος Μητρόπολης Κηφισίας, π. Αθανάσιος Χαραλάμπους , ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Ν. Μπάμπαλος και οι δύο αντιδήμαρχοι, κα Μ. Ιγγλέση και κα Μ. Ζούρου, ο π. Αντρέας Βουτσίνος, οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων μας, Αδελφές του Τάγματος καθώς και Γονείς των παιδιών.
Στο τέλος της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν ένα θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της Jeanne d’ Arc που εξύμνησαν την αγιοσύνη του Αγίου Ιωσήφ και εγκωμίασαν τις αρχές που πρέσβευε. Η εκδήλωση έκλεισε με τη χορωδία των μαθητών του Saint Joseph που ερμήνευσαν τραγούδια για το φύλακα της Εκκλησίας μας, τον αγνότατο και ταπεινό Πατέρα μας.

 

ΓΙΝΕ ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ! ΑΜΗΝ!