Hour of Code

 
Το «Hour of Code» ή «Η Ώρα του Κώδικα», είναι ένα παγκόσμιο κίνημα, σε συνεργασία με τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Code.org (www.code.org), το οποίο φθάνει σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές όλων των ηλικιών και σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών διάρκειας μιας ώρας, σχεδιασμένη να αναδείξει τη σημασία εκμάθησης του κώδικα, απομυθοποιώντας τον και παράλληλα αποδεικνύοντας ότι ο οποιοδήποτε μπορεί να μάθει τα βασικά, μέσα από διασκεδαστικούς και εύκολους τρόπους. Πέρυσι, 15 εκατομμύρια μαθητές σε παγκόσμιο επίπεδο παρακολούθησαν μια Ώρα Κώδικα κατά τη διάρκεια μιας βδομάδας.
 
Την εβδομάδα 8 έως 12 Δεκεμβρίου 2014 γιορτάζουμε το Hour of Code και, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Microsoft Ελλάς στηρίζει δυναμικά το παγκόσμιο αυτό κίνημα. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν προγραμματίσει από την Microsoft Ελλάς διάφορες παρουσιάσεις και δρώμενα σε επιλεγμένα σχολεία καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, που θα κορυφωθούν με μια ιδιαίτερη εκδήλωση για μαθητές, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα «Αγία Αιμιλία» του Microsoft Showcase School – Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph, Θεσσαλονίκης 2, στην Πεύκη.
 
Η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να ενημερωθούν γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του προγραμματισμού, καθώς και να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους, συμμετέχοντας σε έναν μίνι διαγωνισμό, από τον οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν συναρπαστικά δώρα και αναμνηστικά συμμετοχής.