Euroscola 2017

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχαν και φέτος μαθητές μας της Β και Γ λυκείου στο ευρωπαικό πρόγραμμα “euroscola” που διοργανώνει το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, προκειμένου οι νέοι να αντιληφθούν το πνεύμα της ευρωπαικής ιδέας, να γνωρίσουν τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου και να οικοδομήσουν σιγά σιγά την ταυτότητα όχι μόνο του εθνικού, αλλά και του ευρωπαίου πολίτη. Ο διαγωνισμός για τη συμμετοχή 24 μαθητών και μαθητριών στην ημερίδα διεξήχθη την Παρασκευή με μαθητές από την Β, Γ Περιφέρεια Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Τα παιδιά μας πίστεψαν στην ιδέα, ανταποκρίθηκαν άμεσα και προετοιμάστηκαν εντατικά για τις απαιτητικές εξετάσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Τα αποτελέσματα θαυμαστά!! Τέσσερις μαθητές μας διακρίθηκαν με άριστα γραπτά, ενώ την πρώτη θέση κατέλαβε μαθήτριά μας με 60/60 παραγωγή λόγου!

 

Το ξεχωριστό αυτό αποτέλεσμα δημιουργεί ιδιαίτερη περηφάνεια στη σχολική μας κοινότητα για τα πολλαπλά μηνύματα που εκπέμπει. Εμπιστοσύνη στο πρόσωπο των καθηγητών, αγαστή συνεργασία στην ομάδα, συνέχεια της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων με τους αποφοίτους μας, ομαδοσυνεργατική προσέγγιση και συλλογική προσπάθεια.

 

Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά για το ευ αγωνίζεσθαι και το ωραίο ταξίδι στη γνώση! Ιδιαίτερη μνεία στους: Χατζηαρβανίτη Σοφία, Κολοβού Αρετή, Κωλέττη Μαρίνα και Μανωλάκη Αντώνη, που θα ταξιδέψουν στο Στρασβούργο και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στις 16/11/17.

 

Θέλουμε η φωνή τους να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη, δυνατή και καθάρια, ώστε να συνειδητοποιήσουν οι νέοι της Ευρώπης ότι η δική μας νέα γενιά είναι πράγματι αποφασισμένη να ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!