«Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας»

«Γιορτή για τον Παππού και τη Γιαγιά»

 

Στις 12 Οκτωβρίου 2015 στην αυλή του σχολείου μας οι μαθητές της B΄ τάξης  γιόρτασαν  μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας.

Τα παιδιά με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, ετοίμασαν μια υπέροχη γιορτή για να ευχαριστήσουν τον παππού και τη γιαγιά για την φροντίδα και την αγάπη τους. Για την υπομονή και τη σοφία τους, για τα παραμύθια, τα αστεία και τις υπέροχες ιστορίες τους.

 

Υποσχέθηκαν να φυλάξουν όλα αυτά που καθημερινά τους προσφέρουν απλόχερα, σαν ένα πολύτιμο θησαυρό και να τον δώσουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους!

 

Έπαιξαν θεατρικά σκετς όπου διασκέδασαν και συγκίνησαν τους παππούδες και τις γιαγιάδες.

 

Τραγούδησαν τα «Παραμύθια της Γιαγιάς» με τη συνοδεία της ορχήστρας των δασκάλων του σχολείου μας, χόρεψαν και πρόσφεραν κάρτες που τις είχαν φτιάξει με τα χεράκια τους.

 

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό επισκέφτηκαν τον «μπουφέ της γιαγιάς» και δοκίμασαν τις λιχουδιές που με τόση αγάπη είχαν ετοιμάσει όλες οι γιαγιάδες.

 

Στο τέλος με κυκλωτικούς χορούς χόρεψαν όλοι μαζί, παιδιά, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, διαπιστώνοντας για άλλη μια φορά ότι ο κόσμος αποτελείται από παππούδες και γιαγιάδες, μπαμπάδες και μαμάδες, παιδιά και εγγόνια!

 

Από οικογένειες! Από ανθρώπους!