Οι μαθητές του Δημοτικού τιμούν το Πολυτεχνείο

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, σκετς και τραγούδια τιμώντας τους ήρωες του Πολυτεχνείου, τις Αξίες και τα Οράματά τους.

 

«Τα παιδιά που κλείστηκαν εκείνη τη νύχτα στο Πολυτεχνείο,  βάδισαν για χρόνια μέσα σε φωτιά και σίδερο, πάλεψαν να δώσουν ζωή στα όνειρά τους, σήκωσαν στις πλάτες τους τα όνειρα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού.

 

Όμως οι φωτιές που άναψαν εκείνες τις νύχτες στην Αθήνα, φλόγισαν τις ψυχές μας, φώτισαν καινούριους δρόμους, δρόμους δύσκολους κι ανηφορικούς μα ωραίους. Δρόμους ανοιχτούς στο μέλλον.

 

Σ’ αυτούς τους δρόμους βαδίζουν σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο, για μια καλύτερη ζωή, για ψωμί – παιδεία –ελευθερία – δικαιοσύνη και ειρήνη. Σ’ αυτούς τους δρόμους τους δύσκολους κι αντιφατικούς να ενώσουμε τα βήματα μας, να ενώσουμε τις αγωνίες και τις ελπίδες μας.

 

Οι ιστορικοί μπορούν να καταγράφουν και να αναλύουν τα ιστορικά γεγονότα. Οι πολιτικοί να κρίνουν και να ζυγιάζουν τη στρατηγική και την τακτική του παιχνιδιού. Όμως οι λαοί ζουν και κινούνται κάποτε μονάχα με την ομορφιά, με την ειλικρίνεια, με το πάθος της ελευθερίας.

 

Ο ελάχιστος φόρος τιμής σε αυτούς που έπεσαν είναι να μείνει το Πολυτεχνείο ζωντανό στη συνείδησή μας. Με αυτήν την υπόσχεση μόνο μπορούμε να λέμε ότι το «Πολυτεχνείο ΖΕΙ»!