3ο Συνέδριο Μαθητών Λυκείου Ελληνογαλλικών Σχολείων

 

Η Γραμματεία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα οργάνωσε το 3ο Συνέδριο  Μαθητών Λυκείου των Ελληνογαλλικών Σχολείων, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 από 09:00 έως 19:00 στις εγκαταστάσεις της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος», με θέμα: «Επιλέγοντας σπουδές, επιλέγω και επάγγελμα;».

 

Πάνω από 250 μαθητές και μαθήτριες Λυκείου από όλα τα Ελληνογαλλικά Σχολεία της Ελλάδας  προβληματιστήκαν, αντάλλαξαν απόψεις, βιώματα, σκέψεις με ομηλίκους τους, συνειδητοποιώντας ότι αποτελούν μέλη της μεγάλης «οικογένειας» των Ελληνογαλλικών Σχολείων.

 

Κεντρικοί Ομιλητές του Συνεδρίου ήταν ο Β. Κορκίδης (πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας [ΕΣΕΕ]) και ο Α. Τσικόπουλος, Γενικός Διευθυντής του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece». Παρουσιάστηκε επίσης έρευνα από Εκπρόσωπο του Οικονομικού Πανεπιστημιίου Αθηνών.

 

Οι μαθητές της Σχολής μας παρουσίασαν το υπόθεμα «Η συμβολή του Σχολείου στην επιλογή επαγγέλματος», με μία παρουσίαση πλαισιωμένη από χορευτικό δρώμενο.