Διδακτική επίσκεψη στη Διεύθυνση Εγληματολογικών Ερευνών (Λύκειο)

Στις 22/11/2017 οι μαθητές  της Β΄ Λυκείου επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας όπου:

 

Α. Τους υποδέχτηκε στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος τους ενημέρωσε για την αποστολή της Υπηρεσίας και την προσπάθειά τους στη διαλεύκανση των υποθέσεων.
Β. Περιηγήθηκαν στους χώρους και ξεναγήθηκαν στα τμήματα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας:

 

1. Τμήμα εργαστηρίων Δικαστικής Γραφολογίας και Πλαστότητας Εντύπων και Αξιών, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν πλαστά χαρτονομίσματα και τον τρόπο που εντοπίζονται.
2. Τμήμα εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων, όπου ενημερώθηκαν για τα ηλεκτρονικά ίχνη και τους κινδύνους που ενέχει η μη ασφαλής περιήγηση στο διαδίκτυο.
3. Τμήμα Οπτικοακουστικού Υλικού, Φωτογραφίας και Μεθοδικοτήτων
4. Τμήμα Δακτυλοσκοπίας και Εξερευνήσεων, όπου πληροφορήθηκαν για το Σύστημα Αναγνώρισης Δακτυλικών – Παλαμικών Αποτυπωμάτων και τη βαρύτητά του στην διαλεύκανση των εγκλημάτων.
5. Τμήμα εργαστηρίων Πυροβόλων Όπλων και Ιχνών Εργαλείων, όπου ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της βαλλιστικής εξέτασης και ταυτοποίησης πυροβόλων όπλων.
6. Τμήμα Χημικών και Φυσικών Αναλύσεων, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα εργαστήρια και τους γενετικούς αναλυτές αλληλουχιών D.N.A., καθώς και να συνομιλήσουν με τους αντίστοιχους επιστήμονες.