28ο Χριστουγεννιάτικο Bazar στο Δημοτικό «Πλημμύρα Αγάπης»

“Αγάπη ο Θεός. Διακονία στον πλησίον μέχρις εσχάτων”.

 

                                                               Αγία Αιμιλία ντε Βιαλάρ

 

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 οργάνωσε  το Δημοτικό το 28ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazar. Όλοι μαζί, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό με κέφι και χαμόγελο βάλαμε τα δυνατά μας και δουλέψαμε  κάτω από  τις οδηγίες και τον συντονισμό της Γενικής Διευθύντριας Αδελφής Ιλαρίων, της Διευθύντριας του Δημοτικού κας Μαρίας Αλτουβά και της κας Στέλλας Αλβέρτη, έτσι ώστε όλα όσα παρουσιαστούν και πραγματοποιηθούν στο Bazar να είναι τέλεια.

 

Στήθηκαν χριστουγεννιάτικα περίπτερα, αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς μαθητών, δασκάλων και γονέων. Οι μαθητές μας διασκέδασαν, στον «Παραμυθά», στο «Εργαστήριο των ξωτικών» στο «Εργαστήριο Πειραμάτων του Dr Γουλέ»  παίζοντας βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο και παιχνίδια στο Λούνα Παρκ, που είχε στηθεί στο χώρο της αυλής του σχολείου μας.

 

Οι μαθητές του Α1+Α3 παρουσίασαν το θεατρικό «Χριστούγεννα στην κρίση» του Α2 «Χριστούγεννα είναι…» και η  Χορωδία και η Ορχήστρα παρουσίασαν παράσταση με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης παρουσίασαν δρώμενο με θέμα: «Χριστουγεννιάτικα έθιμα της πατρίδας μας»

 

Οι προσκεκλημένοι μας, όσο τα παιδιά τους διασκέδαζαν, απόλαυσαν αχνιστό καφέ, γλυκά, αλμυρές λιχουδιές και ζεστό σουβλάκι. Επίσης έγινε ποδοσφαιρικός αγώνας ενηλίκων στο γήπεδο 5χ5 του σχολείου μας.

 

Με υπεύθυνη τη Διευθύντρια κα Μαρία Αλτουβά πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία. Η ανταπόκριση των γονιών ήταν συγκινητική κι έτσι προσθέσαμε 37 φιάλες στην τράπεζα αίματος που έχουμε δημιουργήσει στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και αφιερώνονται στην Αγία Αιμιλία, ιδρύτρια του Τάγματος των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ. 

 

Μεγάλο μέρος των εσόδων θα δοθούν για σχολικά είδη, στο 2ο και 5ο Δημοτικό σχολείο Μάνδρας, που καταστράφηκαν στις πρόσφατες πλημμύρες.

 

Το 28ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazar  «Πλημμύρα Αγάπης» πέτυχε και φέτος τον άγιο σκοπό του!