Ελληνικός Κινηματογράφος

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:
Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς οι Αδελφές, η Διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί,
οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας,
σας προσκαλούν στη γιορτή μας με θέμα : «Ελληνικός Κινηματογράφος»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Σχολείου μας
την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 στις 20.00.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Απονομή αναμνηστικών στους εθελοντές αιμοδότες του Σχολείου μας.
Χαιρετισμός της Γενικής Διευθύντριας του Δημοτικού, Αδελφής Hilarion.
Χαιρετισμός της Διευθύντριας του Δημοτικού, κας Μ. Αλτουβά.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ: «Ο χορός των χαρταετών» Μουσική: Μ . Θεοδωράκης από τη ταινία «Η γειτονιά των αγγέλων» σε σενάριο και σκηνοθεσία Ιακ . Καμπανέλλη.

 

«Μαργαρίτα – Μαργαρώ» Μουσική – Στίχοι : Μ . Θεοδωράκης από την ταινία «Ποια είναι η Μαργαρίτα» σε σκηνοθεσία Δ . Δαδήρα.

 

«Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου» Μουσική: Μ . Θεοδωράκης – Στίχοι: Ν . Γκάτσος από την ταινία «Honeymoon» σε σκηνοθεσία M .Powell.

 

«Οι θαλασσιές οι χάντρες» Μουσική: Μ . Πλέσσας – Στίχοι: Κ . Πρετεντέρης από την ταινία «Η Αθήνα τη νύχτα» σε σκηνοθεσία Κλ . Κονιτσιώτη.

 

«Το δίχτυ» Μουσική: Στ . Ξαρχάκος – Στίχοι: Ν . Γκάτσος από την ταινία «Ρεμπέτικο» σε σκηνοθεσία Κ . Φέρρη.

 

«Εφάπαξ» Μουσική: Λ . Μαχαιρίτσας – Στίχοι: Ισαάκ Σούσης από την ταινία «Εφάπαξ» σε σκηνοθεσία Ν . Ζαπατίνα.

 

«Αχ θάλασσά μου σκοτεινή» Μουσική – Στίχοι: Ν . Πορτοκάλογλου από την ταινία «Μπραζιλέρο» σε σκηνοθεσία Σωτ. Γκορίτσα.

Οι μαθητές της Α2 τάξης παρελαύνουν και ζωντανεύουν την ελληνική ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό» σε σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου.

 

Aπό την ταινία «Η κόμισσα της Κέρκυρας» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου oι μαθητές της Β1 τάξης χορεύουν το «Κοκορίκο».

 

Tα αγόρια της Α3 τάξης φτιάχνουν μουσικό συγκρότημα και τραγουδούν το «Φσστ μπόιγκ» από την ταινία «Κάτι να καίει» του Γιάννη Δαλιανίδη.

 

Τα κορίτσια της Α3 τάξης χορεύουν το «Grazygirl» από την ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη.

 

Ακολουθούν χορεύοντας στους ρυθμούς της ίδιας ταινίας οι μαθητές της ΣΤ1 τάξης.

 

Στην ελληνική ταινία «Μια τρελή-τρελή οικογένεια» σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου οι μαθητές της Γ1 τάξης χορεύουν στο ρυθμό της «Γιάνκα».

 

Οι μαθητές της Α1 τάξης χορεύουν «Ένα χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα» από την ελληνική ταινία «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος» σε σκηνοθεσία του Ν . Τσιφόρου και Πολ . Βασιλειάδη.

 

Οι μαθητές της Δ3 τάξης χορεύουν το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» από την ελληνική ταινία «Μικροί και μεγάλοι εν δράσει» σε σκηνοθεσία του Ορέστη Λάσκου.

 

Στη ίδια ταινία οι μαθητές της Δ2 τάξης χορεύουν σε έντονους ρυθμούς το τραγούδι του Γιάννη Βογιατζή «Σου το΄πα μια και δυο και τρεις».

 

Από την ταινία «Η νεράιδα και το παλληκάρι» σε σενάριο του Λάκη Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου οι μαθητές της Β2 τάξης μεταμορφώνονται σε μικρά Κρητικόπουλα.

 

Oι μαθητές της ΣΤ2 τάξης χορεύουν με τους ρυθμούς της ελληνικής ταινίας του Γιάννη Δαλιανίδη «Γοργόνες και μάγκες».

 

Από την ταινία «Ραντεβού στον αέρα» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη οι μαθητές της Δ1 τάξηςχορεύουν το «Μένουμε πάντα παιδιά».

 

Τα κορίτσια της Γ2 τάξης ενσαρκώνουν τη μοδίστρα με τη Ρένα Βλαχοπούλου από την ελληνική ταινία «Η παριζιάνα» του Γιάννη Δαλιανίδη.

 

Τα αγόρια της Γ2 τάξης ενσαρκώνουν τον «Ζήκο» από την ελληνική ταινία «Της κακομοίρας – Μπακαλόγατος» σε σκηνοθεσία του Ντίνου Κατσουρίδη.

 

Από την ελληνική ταινία του Γιώργου Ρούσσου «Η σωφερίνα» χορεύουν οι μαθητές της Ε1 τάξηςστους ρυθμούς του «Χάλι-γκάλι».

 

Οι μαθητές της Ε2 και Ε3 τάξης εμπνευσμένοι από τα λόγια του Λάμπρου Κωνσταντάρα από την ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» χορεύουν το τραγούδι του Στ . Ξαρχάκου «…τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» από την ταινία το «Ρεμπέτικο» σε σκηνοθεσία Κ . Φέρρη και στέλνουν ένα μήνυμα γεμάτο αισιοδοξία:

 

Ελπίζουμε σ’ ένα κόσμο πιο αληθινό και ανθρώπινο…

 

Παράταξη όλων των μαθητών.

 

Όλοι μαζί τραγουδάμε το τραγούδι «Υπομονή» Μουσική: Στ . Ξαρχάκος – Στίχοι: Αλ . Σακελλάριου από την ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» σε σκηνοθεσία Αλ . Σακελλάριου.

 

Οργάνωση – Συντονισμός: Στέλλα Αλβέρτη
Διεύθυνση Χορωδίας – Μουσική Επιμέλεια: Γιώτα Καραγιάννη
Χορογραφίες Α΄ Β΄ Γ΄ Δ΄ Ε΄ Τάξεων: Μαρία Μέλλου και   ΣΤ΄ Τάξης: Χριστίνα Ζούρου