«Αποτυπώματα» 2012-2013

Όπως ήδη γνωρίζετε, το σχολείο μας συνεργάζεται από το σχολικό έτος 2010-2011 με τον Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), οργανώνοντας συμπράξεις μαθητών μας με άτομα με αναπηρίες στο Μουσείο Βορρέ. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2012-2013, 7.000 νέοι με αναπηρίες και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 110 σχολεία, ειδικά σχολεία και κοινωνικούς φορείς, συμμετείχαν ΜΑΖΙ στα διαδραστικά εργαστήρια του Σ.Κ.Ε.Π.

                                                                                                    
Στα διαδραστικά – βιωματικά εργαστήρια που έγιναν από τον Οκτώβριο του 2012 έως το τέλος Μαρτίου 2013, στα οποία και λάβαμε μέρος, λειτούργησαν ταυτόχρονα  οι παρακάτω δραστηριότητες:

 

  • Ζωγραφική σε t-shirt
  • Γλυπτική
  • Ζωγραφίζοντας τη Ζωγραφική
  • TapeArt
  • Παίζοντας Bocce όλοι μαζί
  • Βιωματικές παρεμβάσεις και ανοιχτές συζητήσεις με άτομα με αναπηρίες
  • Βιωματικό εργαστήρι προσομοίωσης στα άτομα με προβλήματα όρασης
  • Fashion Design: Κατασκευή κοσμημάτων με την Ιωάννα Γερακάκη.

 

Κεντρικός άξονας του Σ.Κ.Ε.Π. είναι η δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων χωρίς επικοινωνιακές «συνταγές», χωρίς «πρέπει» και κυρίως χωρίς προκαταλήψεις. Η συνύπαρξη όλων των νέων, χωρίς διακρίσεις, τους δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλον και να ανακαλύψουν το δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Η φιλοσοφία του αντανακλά την απόλυτη ανάγκη για υπερβατικές αντιλήψεις και σύγχρονες νοοτροπίες, με στόχο να βοηθήσει την κοινωνία να γνωρίσει το διαφορετικό, να καταρρίψει προκαταλήψεις και να προσφέρει την δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως να αισθάνονται χρήσιμοι.
 

Η συνεργασία των παιδιών μας από την πρώτη φορά ήταν όχι μόνο θετική αλλά συγκινητική. Έτσι μετά από πρόσκληση της προέδρου του Σ.Κ.Ε.Π., κας Αθηνάς Κρητικού-Γεννηματά, αποφασίσαμε να λάβουν μέρος όσο το δυνατόν περισσότερα από τα παιδιά μας στη Διαδραστική Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ «Αποτυπώματα» 2012-2013, του Σ.Κ.Ε.Π., την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 και ώρα 19.00 στο Μουσείο Βορρέ.
 

Το Φεστιβάλ «Αποτυπώματα» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
 

Η εκδήλωση θα λειτουργήσει ως βιωματικό σημείο αναφοράς, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Μικροί και μεγάλοι προσκεκλημένοι, άτομα με αναπηρίες και άτομα που δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα θα δημιουργήσουν μαζί ένα ή περισσότερα έργα που θα εκτεθούν στο Μουσείο Βορρέ.
 

Από τη Διεύθυνση