Διαγωνισμός Ερμηνευτικής Ανάγνωσης – Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής

Το Σάββατο 03/02/18, με την οργάνωση της συντονίστριας μας κυρίας Τσιάκου, μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και Β΄ Γυμνασίου του Σχολείου μας έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό Ερμηνευτικής Ανάγνωσης που διοργανώθηκε από το Σχολείο των Ουρσουλινών. Είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε ομάδες με μαθητές από τα άλλα Ελληνογαλλικά Σχολεία και να δουλέψουν πάνω σε λογοτεχνικά κείμενα. Οι διαγωνιζόμενοι παρουσίασαν τα εν λόγω κείμενα μπροστά στην επιτροπή  και έτσι επιλέχτηκαν τρεις ομάδες για να ερμηνεύσουν τα κείμενά τους μπροστά στο κοινό στο θέατρο της Σχολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές του Σχολείου μας πήραν την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη θέση. Οι μαθήτριες που βραβεύτηκαν ήταν οι : Ειρήνη Σαχανά, Ευθυμία Μπονάτσου (Α΄ βραβείο), Ζωή Ματανά, Λουίζα Ανδρέου (Β΄ βραβείο),  Ελίζα Τιμοθεάτου και Άννα-Μαρία Χονιανάκη (Γ΄βραβείο). 

 

Όσων αφορά στο διαγωνισμό της Δημιουργικής Γραφής, μαθητές του Λυκείου μας έλαβαν μέρος σε αυτόν. Οι μαθητές μας χωρίστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν λογοτεχνικά διηγήματα τα οποία στη συνέχεια έπρεπε να παρουσιάσουν μπροστά στην επιτροπή σε μορφή θεατρικού. Οι τρεις ομάδες που επιλέχτηκαν παρουσίασαν τα κείμενα που οι ίδιοι έγραψαν σε μορφή θεατρικού δρώμενου μπροστά στο κοινό στο θέατρο της Σχολής ενώ οι ίδιοι ανέλαβαν να «ντύσουν» τα κείμενά τους με οπτικοακουστικό υλικό. Μετά από ψηφοφορία, ανακοινώθηκαν τα τρία πρώτα βραβεία. Το πρώτο βραβείο δόθηκε στην ομάδα στην οποία άνηκε και η μαθήτρια του Λυκείου μας Κατερίνα Βεντούρη.

 

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις μαθητριές (Ειρήνη Σαχανά, Ευθυμία Μπονάτσου, Ζωή Ματανά, Γεωργία Παναγιώτου, Ευτυχία Ραγκούση, Λουίζα Ανδρέου,  Ελίζα Τιμοθεάτου, Άννα-Μαρία Χονιανάκη, Μελιτίνη Χιώτη, Ελισάβετ Βαζογιάννη, Ειρήνη Φιερφόλ και Αθηνά Βαλάκα) που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της ερμηνευτικής ανάγνωσης καθώς και στις  μαθήτριές μας (Κατερίνα Βεντούρη, Νικολέτα Κοπανά, Ιωάννα Λυκουροπούλου και Ελένη Παυλίδη) που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της δημιουργικής γραφής για την άψογη παρουσία τους στο διαγωνισμό.