90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης

 

Η Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph και ο Σύλλογος Μικρασιατών Πεύκης-Λυκόβρυσης «Ιωνία» σας προσκαλούν στην εκδήλωση – αφιέρωμα που συνδιοργανώνουν για τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

 

Ο Πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Σπάρτης, Μικράς Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, θα μας ξεναγήσει στη Σμύρνη εκείνου του καιρού, μέσα από πλήθος καρτ ποστάλ της εποχής.

 

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα λάβουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελληνογαλλικής Σχολής. Μέσα από την προβολή πρωτότυπου, ανέκδοτου υλικού, το οποίο συγκεντρώθηκε από τις μαρτυρίες των οικογενειών τους, θα επιχειρηθεί να ζωντανέψουν οι μνήμες του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

 

Το αφιέρωμα θα πλαισιωθεί από σμυρναίικους χορούς και τραγούδια τα οποία θα αποδώσουν μαθητές και μαθήτριες υπό τους ήχους της Παραδοσιακής Ορχήστρας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Χειροποίητα παραδοσιακά γλυκίσματα θα προσφερθούν από τα μέλη του Συλλόγου «Ιωνία».

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης έκθεση σπάνιου φωτογραφικού υλικού θα εκτίθεται στους χώρους υποδοχής του Σχολείου.

 

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 5 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων « Αγία Αιμιλία» της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph, στην οδό Θεσσαλονίκης 2, Πεύκη.

 

Εκ της Διευθύνσεως