21ο MUN Αθήνας

Από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου 2018 διεξήχθηκαν στο ξενοδοχείο Νοβοτέλ  οι εργασίες του 21ου MUN Athens.  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συμμετείχαμε με πολλή ενδιαφέρον. Οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι μαθητές και μαθήτριες είναι σημαντικές για την διαμόρφωση της συνείδησης τους μέσα σ έναν πολυπολιτισμικό κόσμο.

 

Τα Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών (MUN) είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς προσομοιώσεις για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τον Οργανισμών Ηνωμένων Εθνών. Έχει υπολογιστεί ότι παγκοσμίως περισσότεροι από 400.000 μαθητές και φοιτητές συμμετέχουν κάθε χρόνο σε Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης – από το Δημοτικό έως το Πανεπιστήμιο. Πολύ από τους σημερινούς ηγέτες στον χώρο του δικαίου, των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων και των τεχνών είχαν συμμετάσχει σε Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών στο παρελθόν. 

 

Όπως έχει αναφέρει και ο Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών:

 

 “Στις  προσομοιώσεις  των Οργάνων του ΟΗE (Model United Nations) διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Μέσω της μάθησης και της  δικτύωσης μπορείτε να είστε  μέρος των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών να εγκαθιδρύσουν την ειρήνη, να προστατεύσουν τα Δικαιώματα των Ανθρώπων και να δώσουν τη  δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους να ζουν με αξιοπρέπεια.”