Συμμετοχή του σχολείου μας στο 1ο διαδραστικό συνέδριο για την προώθηση της αποδοχής της διαφορετικότητας στα σχολεία

1ο ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Την Παρασκευή 30/11/2018 παρουσιάσαμε την πρότασή μαςγια ένταξη παιδιών με αναπηρία στο σχολικό περιβάλλον,  στο 1ο Διαδραστικό Συνέδριο με θέμα “Προωθώντας την Αποδοχή της Διαφορετικότητας στα Σχολεία”. Το Συνέδριο αυτό ήταν μια συνδιοργάνωση του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη και του Σ.Κ.Ε.Π υπό την αιγίδα της Α. Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας!

 

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε αφού κατατεθούν στους αρμόδιους φορείς, κατά κύριο λόγο το ΥΠΕΠΘ, να ξεκινήσει πιλοτικά η εφαρμογή ενός πλαισίου ένταξης παιδιών με αναπηρία στα Σχολεία.

 

Η Σχολή μας παρουσίασε με σαφήνεια και καινοτόμο τρόπο τις δικές της προτάσεις, οι οποίες διατυπώθηκαν από ξεχωριστές ειδικότητες που δραστηριοποιούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως ένας εκπαιδευτικός, ένας διοικητικός υπάλληλος, ένας ψυχολόγος.

 

Είμαστε σίγουροι ότι η Πολιτεία θα ακούσει με ενδιαφέρον τα πορίσματα αυτού του Συνεδρίου, έτσι όπως προέκυψαν από την στρογγυλή τράπεζα με την συμμετοχή πλήθους ειδικών, σχετικά με την Εκπαίδευση και την Διαφορετικότητα και θα ξεκινήσει σύντομα την επιλεκτική εφαρμογή ενός σχεδίου που θα οδηγήσει τα παιδιά με αναπηρία στην ομαλή ενσωμάτωση στα σχολεία. Εκεί που η Παιδεία κάνει καθημερινά θαύματα για όλους με εφαλτήριο την υπέροχη μοναδικότητα του καθενός εναρμονισμένη με την κοινή προσπάθεια για ένα λαμπρό μέλλον για όλους.