Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Ένας κρίσιμος σταθμός στη ζωή κάθε νέου είναι η στιγμή που καλείται να επιλέξει τη μελλοντική επαγγελματική του δραστηριότητα.

 

Το σχολείο μας οργάνωσε τη συγκεκριμένη ημερίδα, επιδιώκοντας να σταθεί αρωγός στους μαθητές του την περίοδο που επιβάλλεται να εκτιμήσουν τις δυνάμεις τους και να πάρουν μια καθοριστική για τη ζωή τους απόφαση. Πρόκειται για το αποτέλεσμα των προσπαθειών της ομάδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού, η οποία με υπευθυνότητα εργάζεται για να βοηθήσει τους μαθητές μας να βρουν τον επαγγελματικό δρόμο που ταιριάζει στις ικανότητες και τις επιθυμίες τους.

 

Οι εξελίξεις στις σπουδές και στα επαγγέλματα, η αγορά εργασίας στη σύγχρονη
πραγματικότητα και οι συνθήκες που επικρατούν στον κόσμο της εργασίας αποτέλεσαν αντικείμενα συζήτησης κατά την ημερίδα αυτή.

 

Ελπίζουμε ότι οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας με την κατάθεση των εμπειριών τους να συνέβαλαν ώστε οι μαθητές μας να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τα υπάρχοντα επαγγέλματα και θα τους βοήθησαν με το να δώσουν λύσεις και διεξόδους στους προβληματισμούς τους για τις σπουδές και το μελλοντικό τους επάγγελμα.