Γιορτή στο Δημοτικό με θέμα: “Ελλάδα-Γαλλία: Η Μεσόγειος μας αγκαλιάζει. Ο Πολιτισμός μάς ενώνει!”

Η γιορτή μας φέτος ήταν  αφιερωμένη στην ισχυρή και ιδιαίτερη φιλία που υπάρχει μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Γαλλίας. Δύο μεσογειακές χώρες που μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία και οι σχέσεις τους έχουν βαθιές ιστορικές ρίζες.
Οι μαθητές μας, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, έκαναν ένα ταξίδι συναρπαστικό από την κλασική αρχαιότητα, όπου οι Έλληνες από τη Φώκαια της Μικράς Ασίας, ίδρυσαν τη Μασσαλία, μέχρι και σήμερα.
Διαπίστωσαν ότι η Ελλάδα και η Γαλλία στέκονται πάντα η μία στο πλευρό της άλλης είτε πρόκειται για τον αγώνα υπέρ της Ελευθερίας, είτε για θέματα πολιτισμού ή οικονομίας και ότι η φιλία αυτή έχει δημιουργήσει ανάμεσα στους λαούς μας μεγάλη εμπιστοσύνη.
Προετοιμάζοντας τη γιορτή αυτή ανέπτυξαν δεξιότητες ανάγνωσης και αφήγησης. Εξοικειώθηκαν με τις διάφορες μορφές τέχνης και εκφράστηκαν μέσα από ποικίλες δράσεις, τραγούδι, χορό, δραματοποιήσεις, εικαστικές δραστηριότητες, ώστε να κατακτήσουν και να αφομοιώσουν τη γνώση με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Ένα μεγάλο Μπράβο στα παιδιά μας που με πολύ κόπο, μεράκι και υπομονή ετοίμασαν αυτήν την καταπληκτική παράσταση για την Ελληνογαλλική φιλία!

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πατέρας Ανδρέας, οι Σεβαστές Αδελφές, η Madam Florence Saint-Ygnan, ακόλουθος συνεργασίας για τα γαλλικά και αρμόδια για θέματα αθλητισμού της Πρεσβείας της Γαλλίας,  ο κ. Νικόλαος Χριστοδούλου, Υπεύθυνος του Τμήματος Εξετάσεων και Πρόεδρος της AMOPA, Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.  Νίκος Μπάμπαλος, οι Αντιδήμαρχοι κα Δέσποινα Αίβατζίδου και η κα. Μαριάννα Ζούρου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Παπαδημητρίου και η κα. Μαίρη Ιγγλέση,  ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής μας κ. Δημήτρης Κώστας και οι Γενικοί Διευθυντές των αδελφών Ελληνογαλλικών Σχολείων.

 

Χορηγοί:

 

Φωτογραφίες εκδήλωσης: