Το κανάλι TV5MONDE επισκέφτηκε τη Σχολή μας

Το κανάλι TV5MONDE με τον δημοσιογράφο Ivan Kabacoff ετοίμασε ένα video για την εξοικείωση των μαθητών με τη γαλλική γλώσσα με αφορμή τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας.
Με αυτή την ευκαιρία ο δημοσιογράφος Ivan Kabacoff επισκέφτηκε τη Σχολή μας και μίλησε με τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης επιπέδου Α1 της Σχολής μας, που σχεδίασαν φανταστικά ζώα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία .
Στο πλαίσιο του πανελλήνιου διαγωνισμού Γαλλοφωνίας, η ομάδα του Δημοτικού απέσπασε το 1ο βραβείο Γαλλοφωνίας για Δημοτικά, στην κατηγορία «Τηλέμαχος» και η ομάδα του Γυμνασίου απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Ιθάκη».
Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ειδική τελετή στην οποία βραβεύτηκαν τα σχολεία που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας. Το βραβείο για το Δημοτικό επέδωσε στην υπεύθυνη του προγράμματος και Διευθύντρια του Δημοτικού κα Μαρία Αλτουβά ο πρέσβης της Ελβετίας. Το βραβείο για το Γυμνάσιο επέδωσε στην υπεύθυνη του προγράμματος κα Λιάγκου Κατερίνα ο πρέσβης του Βελγίου.

 

Παραθέτουμε το link για να δείτε το video.
TV5 Monde – Saint Joseph