Saint Joseph * Γεγονότα     Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017
03

Συμμετοχή και επιτυχίες στους Πανελλήνιους Αγώνες F1 in Schools 2014.

Ομάδα X-aile Racing 2014

 
Η ομάδα X-aile Racing της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph έλαβε για πρώτη φορά μέρος με μεγάλη επιτυχία στους Πανελλήνιους Αγώνες F1 in Schools 2014 που πραγματοποιήθηκαν στο εμπορικό κέντρο "The Mall - Athens" το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαΐου 2014.
 
Συγκεκριμένα, η ομάδα X-aile Racing κατέλαβε την πέμπτη (5η) θέση, συλλέγοντας συνολικά 786 βαθμούς και ισοψηφώντας με την ομάδα Dark Orb των Εκπαιδευτηρίων "ΔΟΥΚΑ".
 
 
Η ομάδα
 
Την ομάδα X-aile Racing αποτελούν για το 2014 οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Λυκείου:
 
Χάρη-Ανατολή Τσουκαλά, Project Manager
Στέλα Παπαδάκη, Μηχανικός Σχεδίασης
Ισαβέλλα Κουκουλά, Μηχανικός Κατασκευής
Μαργαρίτα Μπογιατζίεβ, Υπεύθυνη Marketing & PR
Βίκυ Κουντουρά, Οικονομική Διαχείριση
Αντώνης Πάπαρης, New Technologies Media Strategist
Αρετή-Τρισεύγενη Τσουκαλά, Αναπληρώτρια Media Designer
Αμαλία Μπιμπίκου, Αναπληρώτρια Μηχανικός Σχεδίασης
 
Ομάδα X-aile Racing 2014
 
 
Διακρίσεις
 
Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο διαγωνισμό F1 in Schools Ελλάδος 2014 ήταν 60 και από αυτές οι 35 προκρίθηκαν στους Προκριματικούς Αγώνες, ενώ οι 18 προκρίθηκαν στους Τελικούς Αγώνες. Η ομάδα X-aile Racing έλαβε στους Τελικούς Αγώνες τις διακρίσεις καλύτερου εκθεσιακού περιπτέρου (pit display) και καλύτερης ιστοσελίδας. Η τελική βαθμολογία της διαμορφώθηκε με άριστα στην αξιολόγηση των τεχνικών προδιαγραφών του F1 μοντέλου ομάδος (120 βαθμοί), με δεύτερη καλύτερη επίδοση στην προφορική παρουσίαση (145 βαθμοί) και με την πέμπτη καλύτερη επίδοση στο portfolio (149 βαθμοί). Η ομάδα στερήθηκε βαθμούς από ποινή που της επιβλήθηκε λόγω της αποκοπής της οπίσθιας αεροτομής του πρώτου αγωνιστικού αμαξιδίου της στον αγώνα αυτόματης εκκίνησης (-5 βαθμοί). Η τελική βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:
 
Δοκιμασία
Βαθμοί
Αξιολόγηση Εργασίας (portfolio)
149
Εκθεσιακό Περίπτερο
20
Μηχανική Αξιολόγηση
98
Προφορική Παρουσίαση
145
Pressure Challenge
77
Αγώνας Αυτόματης Εκκίνησης F1 Μοντέλου
127
Αγώνας Χειροκίνητης Εκκίνησης F1 Μοντέλου
37
Αγώνας Knock-Out
18
Αξιολόγηση Τεχνικών Προδιαγραφών F1 Μοντέλου
120
Αφαίρεση Βαθμών (Ποινές)
-5
 
 
Γενικό σύνολο για την ομάδα X-aile Racing
786
 
 
Γενικό σύνολο για τη νικήτρια ομάδα (1η θέση)
842
Γενικό σύνολο για τη δεύτερη ομάδα (2η θέση)
835
Γενικό σύνολο για την τρίτη ομάδα (3η θέση)
821
 
 
Εξωτερικές συνεργασίες
 
Γεώργιος Διακονικολάου, Συνιδρυτής PMI-Greece - Επιστημονικός συνεργάτης Ομάδος X-aile Racing: Στρατηγική και καινοτόμα επιλογή της ομάδος X-aile Racing ήταν η λειτουργία της βάσει αρχών project management, πιστοποιημένων με ISO. Ο κ. Γεώργιος Διακονικολάου, ως Certified Project Manager Instructor από το Project Management Institute (PMI), ηγήθηκε μιας εκτεταμένης σειράς από workshops, συνολικής διάρκειας 28 ωρών, στα οποία η ομάδα καταρτίστηκε στις βασικές αρχές του project management. Με αυτό τον τρόπο, η πορεία του έργου οργανώθηκε και παρακολουθήθηκε αποτελεσματικά, κάνοντας, μεταξύ άλλων, διαχείριση κινδύνων (risk management) και διαχείριση διαφωνιών (conflict management) με ειδικές τεχνικές. Κάθε μέλος της ομάδος πιστοποιήθηκε με ορισμένο αριθμό PM credits, τα οποία θα ισχύουν σε περίπτωση που θελήσει να πιστοποιηθεί στο μέλλον μέσω του PMI Greece.
 
Ομάδα X-aile Racing 2014
 
Drawlab: H εταιρία Drawlab ήταν η επιλογή της ομάδος για τις υπηρεσίες που σχετίζονταν με το CNC και το 3D printing, διότι διαθέτει εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών και στελέχη με γνώση και μεράκι. Η συνεργασία αυτή επέτρεψε την επαφή από πρώτο χέρι με τον προαναφερθέντα εξοπλισμό, καθώς και την πληροφόρηση του τρόπου λειτουργίας του και των εφαρμογών του στη βιομηχανία (prototyping). Τα στελέχη της Drawlab είχαν συμβουλευτικό ρόλο σε ζητήματα κατασκευής και φινιρίσματος του αμαξιδίου, καθώς και σε ορισμένα πολύ εξειδικευμένα θέματα, όπως ο χειρισμός του λογισμικού SolidWorks (Split Bodies, Surface Trim & Knit). Επιπλέον, η εταιρεία λειτουργεί ως εισαγωγέας των εξειδικευμένων ρουλεμάν της Boca Bearings, τα οποία η ομάδα X-aile Racing "φόρεσε" στα F1 μοντέλα της μιας και προτιμώνται σε παγκόσμιο επίπεδο για αγωνιστική χρήση. Τέλος, το F1 "Boot Camp" σεμινάριο που παρακολουθήσαν τα μέλη της, έδωσε το ρυθμό, ώστε να προχωρήσουν αποτελεσματικά οι διαδικασίες κατασκευής.
 
Enzyme Advertising: Η συνεργασία με την Enzyme προέκυψε με αφορμή το στρατηγικό πλάνο που καταρτίσθηκε με τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδος, την HP. Το τμήμα marketing της X-aile Racing εργάστηκε από κοινού με το δημιουργικό τμήμα της Enzyme. Καρπός αυτής της θαυμάσιας συνεργασίας ήταν το τελικό σχέδιο για το εκθεσιακό περίπτερο της ομάδος (pit display) και η λήψη του βραβείου καλύτερου εκθεσιακού περιπτέρου στο διαγωνισμό.
 
 
Προϋπολογισμός
 
Η διαχείριση των οικονομικών της ομάδος δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση, αλλά ούτε και δημιουργική, όπως οι δραστηριότητες των υπολοίπων μελών της. Βεβαίως, υπάρχει και η "δημιουργική" λογιστική, όμως η X-aile Racing επέλεξε τους δύσκολους και ανηφορικούς δρόμους χωρίς στρεβλώσεις και μαγειρέματα των αριθμών. Φέτος, ο αρχικός προϋπολογισμός της ομάδος ανήλθε στο ποσό των 5.800€, όπως αναφέρθηκε στο business plan που συνέταξε η ομάδα. Μετά την πρώτη αναθεώρησή του ανήλθε στα 6.050€ (αναφορά στο portfolio της πρώτης έκδοσης). Λίγο πριν τους τελικούς αγώνες ο προϋπολογισμός έφτασε στο ποσό των 12.000€. Σε αυτό το ποσό δεν υπολογίζεται το κόστος της πληθώρας των giveaways που παραχώρησαν οι χορηγοί, προκειμένου να διανεμηθούν την ημέρα των τελικών αγώνων.
 
Το βέβαιο είναι ότι σε όλες τις φάσεις του έργου τα έξοδα υπολείπονταν των εσόδων, δηλαδή υπήρξε ένα υγιές και πέρα για πέρα αληθινό πλεόνασμα. Τη μερίδα του λέοντος την προσέφερε φέτος ο Μέγας Χορηγός της ομάδος, η HP. Ο πρωταρχικός στόχος, δηλαδή του project να καλύψει οικονομικώς όλες του τις ανάγκες, και μάλιστα χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των μελών της, των οικείων της ή του Σχολείου, επετεύχθη πλήρως. Μάλιστα, μέρος του ποσού δόθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς (συσσίτια για απόρους).
 
 
Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών
 
Καινοτομία: 1 to 1 Computing: Κάθε μέλος της ομάδος είχε στη διάθεσή του, σε όλη τη διάρκεια του project (στο Σχολείο και στο σπίτι), μία ηλεκτρονική δέλτο (tablet PC) τελευταίας τεχνολογίας και επαγγελματικών προδιαγραφών (HP ElitePad 900 μεMS Windows 8.1 Pro).
 
Η καινοτομία, στην περίπτωση της χρήσης των tablets, έγκειται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε με βάση τους κανόνες εφαρμογής της τεχνολογικής και παιδαγωγικής πρακτικής 1 to 1 computing (ηλεκτρονική δέλτος για κάθε μαθητή).
 
Ομάδα X-aile Racing 2014
 
Τεχνολογικές Υποδομές και Λογισμικό: Οι ηλεκτρονικές δέλτοι που χρησιμοποιήθηκαν στο πρόγραμμα F1 in Schools είναι συνδεδεμένες με το computer room του Saint Joseph, το οποίο διαθέτει τις εξής υποδομές και υπηρεσίες σε servers της HP: MS Domain Controller, MS Exchange Server 2010, MS SQL Server 2008 R2, HP Storage solution, MS Data Protection Manager, MS Windows Update Server with print services, MS Forefront TMG with antivirus, MS SharePoint Server 2010 & 2013, MS Lync Server 2010 με Edge Server, MS Lync 2010 & 2013 clients. Χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένως, και με τρόπο διάφανο προς τον τελικό χρήστη, η τεχνική του virtualisation, ενώ δημιουργήθηκε μια hybrid on-premise & cloud-computing λύση χάρη στο συνδυασμό των τοπικών υποδομών με την υπηρεσία Office 365 της Microsoft. Η προαναφερθείσα υποδομή λειτούργησε ως προστιθέμενη αξία στα tablets και έδωσε την ευκαιρία στα μέλη της X-aile Racing να εργαστούν σε ένα αμιγώς εταιρικό (corporate) περιβάλλον.
 
Τηλεσυνδιάσκεψη & Διαμοιρασμός Πόρων: Μέσω των HP tablets και του Microsoft Office 365 έγινε χρήση τεχνολογίας ενοποιημένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (unified communications) που συνδυάζουν φωνή, δεδομένα, ένδειξη παρουσίας και διαθεσιμότητας, διασύνδεση με το email, το ημερολόγιο και το εικονοτηλέφωνο. H εξ αποστάσεων συνεργασία των μελών με τηλεφωνία IP και τηλεσυνδιασκέψεις προσέφερε στην ομάδα το πλεονέκτημα της ευελιξίας και της αποτελεσματικότητος. Πάντως, η εξ αποστάσεως εργασία δεν είναι εφικτό να λειτουργήσει αποτελεσματικά χωρίς την ύπαρξη κοινών πόρων. Γι’ αυτό το λόγο, χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα Microsoft SharePoint 2010 & 2013, στην οποία βασίζεται το Σύστημα Διαχείρισης Διδακτικού Έργου (Learning Management System) του Σχολείου. Το SharePoint επικούρησε ουσιαστικά την προετοιμασία για τον διαγωνισμό F1 in Schools, καθώς όλο το υλικό εργασίας (ορθογραφικά σχέδια, κείμενα για το portfolio, κανονισμοί, αρχείο ενεργειών, WBS, RAM, κ.α.) ήταν διαθέσιμο σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, προσβάσιμες από όλα τα μέλη της ομάδος. Τέλος, έγινε εκτεταμένη χρήση ενός ειδικού forum που εγκαταστάθηκε στην πλατφόρμα SharePoint προκειμένου τα μέλη της ομάδος να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν γνώμες για την πορεία των εργασιών. Οι παραπάνω τεχνολογίες επέτρεψαν την τηλε-εργασία είτε σύγχρονα είτε ασύγχρονα με την κατάλληλη πληροφορία διαθέσιμη κάθε στιγμή.
 
Website & Social Media: Για την προβολή της ομάδος δημοσιεύθηκε ένα website στη διεύθυνση http://x-aile.stjoseph.gr Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε ήταν η γλώσσα περιγραφής σελίδας HTML 5 με εκτεταμένη χρήση JavaScript σε πλατφόρμα IIS. Δεν έγινε χρήση της τεχνολογίας Flash, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμβατότητα με τα λειτουργικά συστήματα των H/Y (Windows, iOS, Linux, κ.α.) και των φορητών συσκευών (Windows Phone, iOS, Android, κ.α.). Εντούτοις, χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία responsive web design, η οποία μεγιστοποιεί τη συμβατότητα και προσαρμόζει το περιεχόμενο αναλόγως του μεγέθους της οθόνης κάθε συσκευής που επισκέπτεται και απεικονίζει την ιστοσελίδα. Από αισθητικής πλευράς, υιοθετήθηκε το περίφημο parallax effect, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για συσκευές συμβατικές και αφής (touch). Οι προσπάθειες αυτές, οι οποίες έγιναν σε συνεργασία της ομάδος X-aile Racing με το Τμήμα ΙΤ του Σχολείου, οδήγησαν στη λήψη του βραβείου καλύτερης ιστοσελίδας στους Τελικούς Αγώνες. 
 
 
Καινοτομία Pit Display: Χειροποίητο και παγκοσμίως πρωτότυπο
 
Η μορφή του pit display απασχόλησε για πολύ καιρό την X-aile Racing. Τα παιδιά γράφουν σχετικώς με το θέμα στο portfolio της ομάδος: «Θέλαμε να σχεδιάσουμε κάτι που να είναι έξω από τα συνηθισμένα "κουτιά" που βλέπαμε μέχρι πρότινος στο διαγωνισμό F1 in Schools. Η συμφωνία με τον Μεγάλο Χορηγό μας, την HP, προέβλεπε ότι τον σχεδιασμό θα τον αναλαμβάναμε από κοινού με τον συνεργάτη της HP, την Enzyme. Η όλη διαδικασία μάς άφησε πραγματικά τις καλύτερες εντυπώσεις. Επιπλέον, επωφεληθήκαμε από το γεγονός ότι το δημιουργικό τμήμα της Enzyme διέθεσε χρόνο για coaching των τμημάτων marketing και εύρεσης πόρων της X-aile Racing.
 
Ομάδα X-aile Racing 2014
 
Τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του pit display είναι μοναδικά στο είδος τους, διότι όλη η κατασκευή είναι χειροποίητη και πρωτότυπη. Υπάρχει ειδικό ράφι για να τοποθετούμε τις ταμπλέτες της HP, σχεδιασμένο να "χάνεται" στο αυτοκίνητο όταν δεν χρησιμοποιείται. Ο LED φωτισμός είναι πολύ κομψός και αναδεικνύει επάνω στα ράφια από plexiglass τα εκθέματα που τοποθετούνται σε αυτά. Για το σκοπό αυτό έχουμε, μάλιστα, προμηθευτεί ειδικές μηχανοκίνητες βάσεις με καθρέφτη για τα αμαξίδια και τα παρελκόμενά τους. Τέλος, το λάστιχο - ντουλάπι έχει εξαιρετική χωρητικότητα για να τοποθετήσουμε σε αυτό τα giveaways που μας διέθεσαν οι χορηγοί μας για τις δύο ημέρες που θα διαρκέσουν οι τελικοί αγώνες. Στο pit display κυριαρχεί το HP Blue (C: 79 M: 18 Y:0 K:0) και τα λογότυπα της εταιρείας, γεγονός που καταγράφεται στο Sponsorship Proposal μας ως δικαίωμα του Μεγάλου Χορηγού να κατέχει δεσπόζουσα θέση στο περίπτερο».
 
 
Χορηγοί
 
Στόχος της ομάδος X-aile Racing για φέτος ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία της στους Τελικούς Εθνικούς Αγώνες του προγράμματος F1 in Schools. Προσκλήθηκαν, λοιπόν, σημαίνουσες εταιρείες να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή. Τα παιδιά γράφουν και πάλι σχετικώς με το θέμα αυτό στο portfolio της ομάδος: «Επιδιώξαμε και πετύχαμε μια γόνιμη συνεργασία με τους χορηγούς μας, που επέφερε αμοιβαίο όφελος (ROI). Προσφέραμε ελκυστικά χορηγικά πακέτα, αλλά, κυρίως, τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε από κοινού τις συνθήκες ανταγωνιστικότητας και αποτελεσματικότητας που απαιτεί το επιχειρηματικό περιβάλλον του 21ου αιώνα.
 
Ομάδα X-aile Racing 2014
 
Την προσπάθειά μας συνέδραμαν η εταιρεία HP, ως Μέγας Χορηγός, ο Όμιλος Boussias Communications, ως Χορηγός Επικοινωνίας, οι εταιρείες InEdu, Microsoft Hellas, KTEOHellas – Autovision, ως χορηγοί και η Drawlab, ως υποστηρικτής. Η ομάδα X-aile Racing κατάφερε και κάλυψε με τις χορηγίες που έλαβε όλα τα έξοδα του προϋπολογισμού της, επιτελώντας παράλληλα φιλανθρωπικό έργο». Ο Μέγας Χορηγός της ομάδος, η HP, φρόντισε επίσης να παρουσιαστεί εκτεταμένο αφιέρωμα στην X-aile Racing από την εκπομπή μεγάλης ακροαματικότητoς «Traction» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ TV.
 

 
Συγχαρητήρια και Ευχαριστίες
 
Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που έλαβαν φέτος μέρος στο διαγωνισμό. Κυρίως, πολλές ευχές για επιτυχία απευθύνονται στις ομάδες Sapphire Racing, Pole Position και Fulmine, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί το Νοέμβριο του 2014 στο Abu Dhabi.
 
Τα μέλη της ομάδος X-aile Racing επιθυμούν να ευχαριστήσουν από καρδίας τους εξωτερικούς συνεργάτες τους κ. Διακονικολάου, τις εταιρείες Enzyme και Drawlab. Επίσης, ευχαριστούν τις εταιρείες HP (Μέγας Χορηγός), Όμιλος Boussias Communications (Χορηγός Επικοινωνίας), InEdu (Χορηγός), Microsoft Hellas (Χορηγός), KTEOHellas - Autovision (Χορηγός) και Drawlab (Υποστηρικτής) για την αρωγή τους. Επιπλέον, ευχαριστούν τον Υπεύθυνο Καθηγητή τους κ. Άρη Δακανάλη, τον Υπεύθυνο Συντονισμού του project και ICT Coordinator της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph, κ. Δημήτριο Ν. Χαραλαμπίδη για το χρόνο που αφιέρωσαν και τις γνώσεις που τους προσέφεραν. Τέλος, ευχαριστούν το Σχολείο τους για την ευκαιρία που τους έδωσε να συμμετάσχουν για πρώτη φορά με αξιώσεις στο διαγωνισμό F1 in Schools 2014.
 
Την ιστοσελίδα της ομάδος θα τη βρείτε στη διεύθυνση http://x-aile.stjoseph.gr που φιλοξενεί ο web server του Saint Joseph.
Το πλήρες portfolio της ομάδος θα το βρείτε στο scribd.com
Το πλήρες flyer της ομάδος θα το βρείτε στο scribd.com
Για ενημέρωση και επικοινωνία μπορείτε να κάνετε follow την ομάδα στο Twitter.
Για παρακολούθηση των δραστηριοτήτων της ομάδος μπορείτε να επισκεφθείτε το X-aile Racing playlist στο κανάλι YouTube του Saint Joseph.
 

X-aile Racing - F1 in School Greece Finals 2014 Portfolio 

 

 

Δημοσιευμένο σε: Λύκειο
Actions: E-mail | | | |


No articles match criteria.

Microsoft Office Specialist

Ανακοινώσεις
Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017
Γιορτή Λήξης Σχολικού Έτους 2016-2017
15/6/2017 - 21:00 (Πρόσκληση)
Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017
Εορτασμός Αγίας Αιμιλίας 2017
Σάββατο 17 Ιουνίου 2017
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017
eTwinning 2017
Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017
Διαγωνισμός Υποτροφιών 2017
Αποτελέσματα
Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017
MFNU 2017
Χάγη
Τρίτη, 11 Απριλίου 2017
Σας Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση !
2017
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017
Θέματα Υποτροφιών Γυμνασίου
2017-2018
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
2ème ECOLE OUVERTE
Δημοτικό, Σάββατο 1 Απριλίου 2017, 09:00-16:00
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
Θεατρική Παράσταση "Ο Κύκλος με την Κιμωλία"
Σάββατο 8 Απριλίου, 20:30
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017
Πρόσκληση σε Φιλολογικό Μνημόσυνο
Κυριακή 12 Μαρτίου 2017
 
YouTube Channel

  Εγγραφή   Είσοδος Copyright 2010-2011   |  Privacy Statement  |  Όροι Χρήσης     Developed by Vertitech