Saint Joseph * Γεγονότα     Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017
18

Σημαντική, παγκόσμια διάκριση για το Σχολείο μας.

Saint Joseph [Athens] Microsoft Showcase School

Εκατόν είκοσι (120) σχολεία αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν παγκοσμίως ως Microsoft Showcase Schools για τα έτη 2014-2015. Στην Ελλάδα αναγνωρίστηκαν τρία (3) Ελληνικά σχολεία ως παγκόσμιοι ηγέτες στον παιδαγωγικό και τεχνολογικό τομέα εκ των οποίων και η Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph.
 
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Microsoft Hellas στις 18 Νοεμβρίου 2014 αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
 
H Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» επιλέχθηκε για πρώτη φορά φέτος από την Microsoft ως Microsoft Showcase School 2014-2015, αφού κατάφερε με μεγάλη επιτυχία να ανασχηματίσει το εκπαιδευτικό περιβάλλον της, παρέχοντας ακόμη πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές, με τη χρήση Mobile και Cloud τεχνολογία, με σκοπό να τους προετοιμάζει καλύτερα για μια επιτυχημένη καριέρα.
 
Τα σχολεία Ελληνο-Αμερικανικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα εξελίσσονται δυναμικά στην αναγνώρισή τους ως Microsoft Showcase Schools 2014-2015, συνεχίζοντας την παράδοσή τους ως σχολεία με παγκόσμια καινοτόμο δράση. 
 
Τα παραπάνω σχολεία εντάσσονται σε μια αποκλειστική κοινότητα 120 κορυφαίων σχολείων από όλο τον κόσμο, η οποία αναδεικνύει και βραβεύει τις πρωτοποριακές προσπάθειές τους και τις καινοτόμες ιδέες τους στη διδασκαλία, στη μάθηση και στην αξιολόγηση, στοχεύοντας στην εμπέδωση δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.
 
Με τιμή και χαρά υποδεχόμαστε τη σημαντική αυτή διάκριση. Πρόκειται για μια βαρύνουσα έξωθεν καλή μαρτυρία που λειτουργεί ως επιστέγασμα ενός απαιτητικού change management, αλλά και ως κίνητρο για το organizational development που οραματιζόμαστε, με απώτερο στόχο να αποδίδουμε καλύτερα ως οργανισμός Παιδείας και να παραδίδουμε στην κοινωνία ανθρώπους με αξία», δήλωσε η Sœur Espérance, Γενική Διευθύντρια της Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph
 
Ως σχολεία “Showcase”, τα παραπάνω θα συνεργάζονται στενά με την Microsoft για να ηγηθούν στον τομέα της καινοτομίας στην εκπαίδευση και να επικοινωνούν σε άλλα σχολεία παγκοσμίως το όραμα ενός εκπαιδευτικού συστήματος που μπορεί να διαπρέπει με τη βοήθεια της τεχνολογίας...
 
Τα Microsoft Showcase Schools αποτελούν ελπιδοφόρα παραδείγματα για το πώς τα σχολεία χρησιμοποιούν mobile-first, cloud-first τεχνολογία, ώστε να αυξήσουν την αποδοτικότητα των μαθητών και να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες εκείνες που θα χρειάζονται στο μέλλον ως εργαζόμενοι», δήλωσε ο Anthony Salcito, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης στη Microsoft Corp. Με την καινοτόμα χρήση της τεχνολογίας, τα σχολεία αυτά μεταμορφώνουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον και προσφέρουν μια πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές, επιτρέποντάς τους να κάνουν και να πετυχαίνουν περισσότερα.
 
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της διάκρισης του Σχολείου μας, σας παραθέτουμε το ακόλουθο σχήμα που εξέδωσε η Microsoft Corp., στο οποίο φαίνεται ότι έχουν επιλεγεί παγκοσμίως 100.000 Σχολεία με τον τίτλο «Innovative Schools», 1.000 Σχολεία με τον τίτλο «Microsoft Mentor Schools» και μόλις 120 με τον τίτλο «Microsoft Showcase Schools», μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph. 
 
Saint Joseph [Athens] Microsoft Showcase School   
Παράλληλα με τη σημαντική αυτή διάκριση που αφορά σε όλο το Σχολείο μας, δόθηκε, κατόπιν αξιολόγησης, ο τίτλος του «Microsoft Innovative Educator Expert» στους κυρίους Δημήτριο Ν. Χαραλαμπίδη και Άρη Δακανάλη. Ο τίτλος αυτός απονεμήθηκε συνολικά σε 800 δασκάλους και καθηγητές παγκοσμίως από συνολικά 100 χώρες. Ο Anthony Salcito, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης στη Microsoft Corp. με επιστολή του προς τους δύο καθηγητές της 6ης Νοεμβρίου 2014, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
 
«Congratulations! You have been selected by Microsoft to be a member of the Microsoft Innovative Educator Expert Program for 2015! We are proud to have you as a part of this incredible group of 800 educators from over 100 countries around the globe…
 
Throughout the year, we have fun and exciting plans for you! We made a promise to you and we plan to keep it! We would like to stay in touch with you and allow you to stay in touch with each other and learn from one another. We want to support you in your professional development, enable you to learn from each other and also work with you to build your brand…
 
Again, congratulations on your selection as an MIE Expert. We are excited to be a part of your journey in creating an environment of innovation in education using technology.
 
Best Regards,
 
Anthony Salcito»
 
Saint Joseph [Athens] Microsoft Showcase School
 
Saint Joseph [Athens] Microsoft Showcase School
 
Τα τελευταία 4 χρόνια το Σχολείο μας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια εκσυγχρονισμού του στις νέες τεχνολογίες και στις σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές. Από εδώ και στο εξής ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης και νέων εμπειριών παιδαγωγικού και τεχνολογικού χαρακτήρα αρχίζει, από το οποίο θα ωφεληθούμε όλοι μας και στο οποίο θα συμβάλουμε όλοι μας, ο καθένας με τον τρόπο και τις δυνατότητές του. Θα σας κρατούμε ενήμερους.

Saint Joseph [Athens] Microsoft Showcase School 

Δημοσιευμένο σε: Saint Joseph
Actions: E-mail | | | |


No articles match criteria.

Microsoft Office Specialist

Ανακοινώσεις
Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017
Γιορτή Λήξης Σχολικού Έτους 2016-2017
15/6/2017 - 21:00 (Πρόσκληση)
Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017
Εορτασμός Αγίας Αιμιλίας 2017
Σάββατο 17 Ιουνίου 2017
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017
eTwinning 2017
Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017
Διαγωνισμός Υποτροφιών 2017
Αποτελέσματα
Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017
MFNU 2017
Χάγη
Τρίτη, 11 Απριλίου 2017
Σας Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση !
2017
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017
Θέματα Υποτροφιών Γυμνασίου
2017-2018
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
2ème ECOLE OUVERTE
Δημοτικό, Σάββατο 1 Απριλίου 2017, 09:00-16:00
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
Θεατρική Παράσταση "Ο Κύκλος με την Κιμωλία"
Σάββατο 8 Απριλίου, 20:30
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017
Πρόσκληση σε Φιλολογικό Μνημόσυνο
Κυριακή 12 Μαρτίου 2017
 
YouTube Channel

  Εγγραφή   Είσοδος Copyright 2010-2011   |  Privacy Statement  |  Όροι Χρήσης     Developed by Vertitech