
Στις 7/10/2011, στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών μας Εξορμήσεων, οι μαθητές της Δ΄ Τάξης επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Διαδραστικής Μάθησης «Ένεκα Παιδείας» και παρακολούθησαν το πρόγραμμα: «Ήρωες, Θεοί και Μύθοι».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αρπαγή της Περσεφόνης και τα δάκρυα της θεάς γίνονται η αιτία να ξεραθούν οι καρποί στη γη. Ένας χωρικός, ο Ιάσονας, ταξιδεύει με το Χρυσόμαλλο Κριάρι στη Νεφελοπολιτεία, τη χώρα των πουλιών, αναζητώντας τους σπόρους που έχουν απομείνει. Σε αντάλλαγμα, τα πουλιά θα ζητήσουν τη βοήθεια του για να ξεγελάσουν τους Θεούς του Ολύμπου και να πάρουν εκείνα την εξουσία. Θα καταφέρει τελικά ο Ιάσονας να βοηθήσει τα πουλιά; Είναι πολλοί οι άθλοι που πρέπει να πετύχει!
Στόχοι του προγράμματος είναι οι μαθητές, οι οποίοι θα υποδυθούν τα πουλιά, να δράσουν ομαδικά, να ανακαλύψουν τη δύναμη και τις αδυναμίες των Θεών, να πραγματοποιήσουν τους μυθικούς άθλους του Ηρακλή, του Θησέα και του Ιάσονα, να εκλέξουν τον αρχηγό τους, σύμφωνα με τις αρχές της δημοκρατίας, και να σχεδιάσουν ένα δικό τους τρόπο για να διοικήσουν έναν καλύτερο κόσμο.