Εκδρομές

Η Διεύθυνση της Σχολής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου και του Λυκείου αποφάσισαν να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδρομές όλων των τάξεων με ψυχαγωγικό και μορφωτικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, για τη Γ’ λυκείου οργανώθηκε διήμερη εκδρομή στην Αράχωβα – Δελφούς – Γαλαξίδι. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο μουσείο των Δελφών και στη συνέχεια αναχώρησαν για το Γαλαξίδι όπου εκεί επισκέφτηκαν το Ναυτικό Μουσείο. Επόμενος σταθμός ήταν η Ναύπακτος όπου περιηγήθηκαν στο κάστρο και στο ενετικό λιμάνι.

Για τους μαθητές της Β’ λυκείου, ο προορισμός ήταν η Θεσσαλονίκη. Αρχικά, ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και επισκέφτηκαν τα Κάστρα- Προπύργιο . Επιπλέον, αναχώρησαν για το Οχυρό Ρούπελ και περιηγήθηκαν στη Λίμνη Κερκίνη. Η επίσκεψη στη Ροτόντα και στη Αψίδα του Γαλερίου κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών μας και η βόλτα στην πόλη τους γοήτευσε.

Τέλος, η Α’ λυκείου οργάνωσε την εκδρομή της στα Γιάννενα. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Κάστρο των Ιωαννίνων και στα επιμέρους μνημεία, στο Σπήλαιο του Περάματος. Στη συνέχεια, μεταβιβάστηκαν στο νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας και επισκέφθηκαν το Μουσείο του Αλή-Πασά. Την τελευταία ημέρα της εκδρομής, αναχώρησαν για το γραφικό Μέτσοβο και το Λαογραφικό Μουσείο του Ιδρύματος Τοσίτσα (Αρχοντικό Αβέρωφ-Τοσίτσα).

 

Η εκδρομή της Γ’ Γυμνασίου οργανώθηκε στη Μάνη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν, αρχικά, την Καλαμάτα και τη Μονεμβασιά. Ακόμη, περιηγήθηκαν στην Αρεόπολη και το γραφικό Γύθειο, αλλά και στο Ναύπλιο.

 

Ο προορισμός της Β Γυμνασίου ήταν το Πόρτο Χέλι, οι Σπέτσες και το Ναύπλιο. Συγκεκριμένα, ξεναγήθηκαν στις Μυκήνες και πήγαν στο Ναύπλιο. Ακόμη,

μεταβιβάστηκαν στις Σπέτσες, όπου επισκέφθηκαν το σπίτι της Μπουμπουλίνας και στη συνέχεια αξιοποίησαν το ελεύθερο τους χρόνο στο λιμάνι των Σπετσών κι στο Πόρτο Χέλι.

Τέλος, η Α γυμνασίου επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Κορίνθου.

Στη συνέχεια, αναχώρησε για το Sportcamp στο Λουτράκι όπου οι μαθητές συμμετείχαν σε οργανωμένα αθλητικά προγράμματα.