Euroscola 2015 – Ημερίδα Στρασβούργου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 4-2-2015, το Σχολείο μας έλαβε μέρος  στο διαγωνισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος Euroscola που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για νέους και νέες από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να γνωρίσουν τι είναι και τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και να τους δώσει τη δυνατότητα να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να γνωριστούν.

 

Το Σχολείο μας, με μακραίωνη εμπειρία και σημαντικές επιτυχίες – με πολλές πρωτιές –  στο πρόγραμμα Euroscola, έχει την τιμή να έχει διακριθεί ακόμη μια φορά, στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι, στις  εξετάσεις του Φεβρουαρίου 2015 με δυο μαθήτριες της Β΄ Λυκείου: τη Μαργαρίτα Μπογιατζίεβ (Βα) και τη Χάρη Τσουκαλά (Ββ), οι οποίες διακρίθηκαν με σειρά κατάταξης 2η και 19η αντίστοιχα, ανάμεσα σε 24 μαθητές από όλη την περιφέρεια που θα ταξιδέψουν στο Κοινοβούλιο.

 

Βαθμολογήθηκαν με «Άριστα» στην έκθεση και η συνολική βαθμολογία ήταν για τη Μαργαρίτα 99,3/100 και για τη Χάρη 94/100. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που οι μαθήτριές μας  εκπροσώπησαν την ελληνική ομάδα, αλλά και το Σχολείο μας στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο στην ημερίδα της 07/05/2015.

 

Τα κορίτσια ξεκίνησαν αμέσως προετοιμασία για την παρουσία τους και το αντικείμενο των εργασιών τους στο Κοινοβούλιο, ώστε να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα μας. Η αποστολή τους δύσκολη και απαιτητική, αλλά τα παιδιά μας εκπαιδεύονται από μικρά κυρίως για τα δύσκολα!

 

Έτσι, οι υπεύθυνες καθηγήτριες – συνοδοί, κα Σίσσυ Αναστασία Γκίκα (1ο Λύκειο Κηφισιάς) και κα Τζένη Αννίνου ( 8ο Λύκειο Αμαρουσίου) μας ενημέρωναν διαρκώς για την πορεία της αποστολής και τις επιδόσεις των κοριτσιών μας.

Τα νέα ήταν εκπληκτικά. Οι συνάδελφοι επικοινωνούσαν μαζί μας για να μας συγχαρούν με ενθουσιασμό και θέρμη.

 

Sissy Anastasia Gika (Συνοδός καθηγήτρια): Σας ευχαριστούμε για τα καταπληκτικά παιδιά που μας στείλατε!!!!! Μπράβο σας…

 

Sissy Anastasia Gika: Οι μαθήτριές σας διέπρεψαν!! Δυναμικές, επίμονες, ουσιαστικές, υπεύθυνες, ευέλικτες, αξιοπρεπείς με μέτρο κ ποιότητα, κ τέλεια Αγγλικά!!! Μπράβο σας! Μπράβο στο σχολείο σας! Μπράβο στο Saint Joseph!

 

Sissy Anastasia Gika: Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στους μαθητές μας! Η αποστολή της απόλυτης επιτυχίας!!! Η πιο οργανωμένη, η καλύτερα προετοιμασμένη, η πιο δραστήρια, η περισσότερο υπεύθυνη ομάδα Ελλήνων μαθητών που πέρασε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα 20 χρόνια του Euroscola, σύμφωνα με την ομολογία των Αξιωματούχων στην Ολομέλεια των Καθηγητών των παιδιών.

 

Αναφέρθηκε το παράδειγμα ότι από τις 26 ερωτήσεις που ρώτησαν οι 500 συμμετέχοντες, οι 9 ήταν από τους Έλληνες !!! Σαρώσαμε στα Προεδρεία, σαρώσαμε στις Αντιπροσωπίες, 50% οι Έλληνες και 50% όλοι οι άλλοι μαζί από τις υπόλοιπες 19 χώρες που συμμετείχαν σήμερα…

 

Η Μαργαρίτα και η Χάρη, όπως και 5 συμμαθητές και συμμαθήτριές τους ακόμα, έδωσαν γραπτές εξετάσεις σε επίπεδο Διεύθυνσης Β΄ Αθήνας στο 1ο ΓΕΛ Χαλανδρίου και για την τελική επιλογή τους, εκτός από το βαθμό της έκθεσης, ο οποίος έχει και τη μεγαλύτερη βαρύτητα (60%), συνεκτιμήθηκαν:

 

1. Η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής Γλώσσας που αποδεικνύεται με πτυχίο της υψηλότερης βαθμίδας (20%).
2. Η καλή γενική επίδοση στα μαθήματα του σχολείου, βάσει του γενικού μέσου όρου της προηγούμενης τάξης (20%).

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που προετοιμάστηκαν για τις εξετάσεις έξι ολόκληρους μήνες και διαγωνίστηκαν με σθένος και ήθος προκειμένου να ενδυναμώσουν, με τη γνώση και τις αξίες τους, την  κοινωνία των πολιτών της τρίτης χιλιετίας, η οποία χρειάζεται ενεργούς και ενημερωμένους νέους με άποψη, αλλά και θέσεις για κάθε ζήτημα που αφορά στην ζωή τους, τόσο την προσωπική όσο και την οικογενειακή και την ευρύτερα κοινωνική.