Θεατρική Παράσταση “Ο Δράκος”

 

Οι μαθητές του θεατρικού προγράμματος «Διδασκαλία 2013-14», είμαστε οι νεώτεροι βλαστοί μιας πολύ παλιάς ρίζας Τέχνης και Πολιτισμού του Σχολείου μας, που μετράει ήδη 158 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στην Εκπαίδευση. «Ποτίζουμε» με την κατάθεση της ίδιας της ψυχής μας τη μακρά αυτή Θεατρική Παράδοση του Saint Joseph, ώστε κάθε χρόνο να δίνει καρπούς αισθητικής και ψυχικής απόλαυσης.

 

Απολαμβάνουμε τόσο πολύ αυτό που κάνουμε, ώστε να εργαζόμαστε κατά μέσο όρο 6-8 ώρες την εβδομάδα εκτός ωραρίου μαθημάτων, ώστε η αισθητική των παραστάσεών μας να δέχεται κριτικές με κοινό παρονομαστή «Θα μπορούσε να είναι επαγγελματική δουλειά»! Γι’ αυτό εξάλλου και μας κάνουν την τιμή να προλογίσουν τις παραστάσεις μας σπουδαίοι άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών, όπως καθηγητές Παν/ίου, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι κ.λπ.

 

Τα τελευταία χρόνια, εμείς οι μαθητές-καλλιτέχνες, νιώθουμε τους κραδασμούς της κρίσης και θέλουμε με όχημα την Τέχνη να εκφράσουμε τις αγωνίες, το αίσθημα αδικίας αλλά και την αισιόδοξη και μαχητική στάση που οφείλουμε, ως νέοι πολιτικοποιημένοι άνθρωποι, να κρατήσουμε, για να βελτιώσουμε την κοινωνία, στην οποία θα βγούμε σε λίγο. Γι’ αυτό και τα έργα που επιλέγουμε έχουν έντονο πολιτικό μήνυμα.

 

Έτσι, φέτος, την Κυριακή του Θωμά (27 Απριλίου) στις 19:00 θα ανεβάσουμε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης την κωμωδία του Ε. Σβαρτς «Ο Δράκος», διασκευασμένη σε μιούζικαλ, έργο κοινωνικής κριτικής και πολιτικής ευθύνης: Ένας Δράκος, εγκατεστημένος αιώνες σε μια πόλη, τρώει τους κατοίκους της και λυμαίνεται την παραγωγή τους. Ο Δήμαρχος της πόλης και ο γιος του είναι οι πιστοί του ακόλουθοι, που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη εξουσία του, ενώ οι κάτοικοι της πόλης εμφανίζονται απολύτως συμβιβασμένοι με την ιδέα ότι ένας Δράκος μπορεί να τους εξοντώνει σε κάθε επίπεδο με κάθε επώδυνο μέσο. Μέχρι που στην πόλη έρχεται ένας ιππότης, ο οποίος έχει γεννηθεί για να εκπληρώνει μια αποστολή: να βοηθά τους ανθρώπους σε όποιο πρόβλημα κι αν έχουν. Αποφασίζει λοιπόν να μονομαχήσει με το Δράκο «ταράζοντας τα ήσυχα νερά της πόλης» και δημιουργώντας πανικό στην ηγεσία. Ίντριγκες και προπαγάνδα θα προσπαθήσουν να τον σταματήσουν. Δε θα τα καταφέρουν! Ο ιππότης θα νικήσει, αλλά ο Δήμαρχος και ο γιος του θα καπηλευτούν τη νίκη του. Η συνέχεια επί σκηνής…

 

Σας περιμένουμε λοιπόν με πολλή χαρά σε μια βραδιά άφθονου γέλιου (που τόσο έχουμε ανάγκη), χορού, μουσικής, που θα υπηρετήσουν το Θέατρο κι αυτό με τη σειρά του την ψυχή μας!