Euroscola 2014

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Σχολείο μας έλαβε μέρος στο διαγωνισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος Euroscola που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για νέους και νέες από όλη την Ευρώπη προκειμένου να γνωρίσουν τι είναι και τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και να τους δώσει τη δυνατότητα να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να γνωριστούν.

 

Στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2013, όπως ήδη γνωρίζετε διακρίθηκαν οι μαθήτριές μας της Β΄ Λυκείου: Λίνα Χατζηνικολάου και Εβελίνα Μάρκου, οι οποίες ταξίδεψαν στο Στρασβούργο για να εκπροσωπήσουν, ως ευρωβουλευτές, τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Και το φετινό Μάρτιο όμως, στο Διαγωνισμό που διεξήχθη στις 13/03/2014, ημέρα που η Β΄ Λυκείου του Σχολείου μας ταξίδευε για την τριήμερη εκδρομή της στην Καλαμάτα, 5 παιδιά μας έμειναν πίσω, να διαγωνιστούν, προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο, σε μια ημερίδα που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εν όψει των Ευρωεκλογών, τον προσεχή Μάιο, και το πέτυχαν!

 

Έδωσαν γραπτές εξετάσεις σε επίπεδο Διεύθυνσης Β΄ Αθήνας και για την τελική επιλογή τους, εκτός από το βαθμό της έκθεσης, ο οποίος έχει και τη μεγαλύτερη βαρύτητα (60%), συνεκτιμήθηκαν:

 

1. Η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής Γλώσσας που αποδεικνύεται με πτυχίο της υψηλότερης βαθμίδας (20%).
2. Η καλή γενική επίδοση στα μαθήματα του σχολείου, βάσει του γενικού μέσου όρου της προηγούμενης τάξης (20%).

 

Πρώτη σε βαθμολογία από όλη την περιφέρεια, επελέγη η μαθήτριά μας Βάσια Αξαρλή, η οποία και θα εκπροσωπήσει την ελληνική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο στις 10/04/2014.

 

Της ευχόμαστε ολόψυχα καλό ταξίδι, καλή δύναμη και καλή τύχη στο απαιτητικό έργο της και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει για ακόμη μια φορά και θα φανεί αντάξια των προσδοκιών μας.

 

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κυρία Κατερίνα Γαλάνη, Φιλόλογος.