ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Η ΣΧΟΛΗ

 

 

Η Σχολή μας υπηρετώντας με σοβαρότητα και συνέπεια την πολυδιάστατη παιδαγωγική του αποστολή, οδηγεί τους μαθητές του πέρα από την άρτια γνωστική κατάρτιση στην ηθική και πνευματική τους καλλιέργεια.
Για το λόγο αυτό κύριο μέλημα μας είναι η αυτενέργεια, η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, η καλλιέργεια της ευαισθησίας και του συναισθήματος καθώς και ο εντοπισμός των ιδιαίτερων κλίσεων και δεξιοτήτων των μαθητών μας.

 

Το σχολείο μας πρωτοστατεί στη διαμόρφωση υψηλής αισθητικής παιδείας διοργανώνοντας, συνέδρια, διαλέξεις, συζητήσεις με προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Οι επισκέψεις σε χώρους πολιτιστικού, επιστημονικού αλλά και κοινωνικού ενδιαφέροντος, η συμμετοχή σε πανελλήνια και ευρωπαϊκά συνέδρια, η δημιουργία θεατρικού ομίλου, η οργάνωση και παρακολούθηση θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, η βιωματική προσέγγιση με το περιβάλλον και τη φύση( πεζοπορία, σκι, rafting, ποδηλασία, ) κατευθύνουν τους μαθητές μας τόσο στον προβληματισμό και την αναζήτηση όσο και στη χαρά της δημιουργίας- ψυχικής ανάτασης.

 

 

Ενημέρωση γονέων της Α Γυμνασίου από τον Δ/ντη του Γυμνασίου.

 

Οι γονείς των μαθητών της Α γυμνασίου ενημερώνονται για την καινούργια εκπαιδευτική βαθμίδα, για τον τρόπο λειτουργίας της, τις απαιτήσεις της καθώς και για τα χαρακτηριστικά της. Επειδή όμως δεν πρόκειται μόνο για μετάβαση σε καινούργια βαθμίδα, αλλά για μετάβαση σ ένα καινούργιο εξελλικτικό στάδιο η ενημέρωση αυτή των γονέων έχει και χαρακτήρα ευρύτερου προβληματισμού, ώστε να καταγραφούν οι σκέψεις και οι στρατηγικές για μια πληρέστερη διαχείρηση των καινούργιων καταστάσεων στη ζωή του παιδιού.

 

 

Σειρά ομιλιών προς τους μαθητές και μαθήτριες για θέματα που αφορούν σε θέματα επιστήμης, υγείας και πολιτισμού

 

Η Παιδεία απαιτεί η εκπαίδευση να είναι πολύπλευρη και πολυεπίπεδη, να είναι σύγχρονη και συνεχώς ενημερωμένη. Για τον λόγο αυτό η Σχολή διοργανώνει τακτικά εκδηλώσεις με θέματα που αφορούν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Οι ομιλητές, οι παρουσιαστές είναι έμπειροι, καταρτισμένοι και ικανοί να μεταφέρουν με τον καλύτερο τρόπο τα επιτεύγματα της επιστήμης τους στην σχολική κοινότητα, ώστε να αφομοιωθούν και να επεξεργαστούν με σκοπό την άμεση ωφέλεια όσων παρακολουθήσουν αυτές τις εκδηλώσεις.

 

 

Συμμετοχή σε ημερίδες Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν σφαιρική εικόνα για την επαγγελματική τους πορεία και να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους.

 

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός αποτελεί προτεραιότητα για τη Σχολή μιας και ο κόσμος αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και οι μαθητές μας είναι προς συμφέρον τους να γνωρίζουν την αγορά εργασίας που τους περιμένει, τις απαιτήσεις της και τις διεξόδους που προσφέρει. Έτσι διοργανώνει ημερίδες Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, αλλά και εξατομικεύει την διαδικασία για τον κάθε μαθητή και μαθήτρια με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων υπολοσιτών και δκοκιμασιών που παρέχονται απο εγκεκριμένα ινστιτούτα, τα οποία αναλαμβάνουν να διαφωτίσουν τους μαθητές για τις κλίσεις και τα ταλέντα τους. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται και η εξατομικευμένη αντιμετώπιση των μαθητών μας.

 

 

Συμμετοχή στο πρόγραμμα ΣΚΕΠ: Εξοικείωση των μαθητών με την αναπηρία

 

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η κατανόηση των μαθητών για την πραγματικότητα της  διαφορετικότητας: “Ενημερώνομαι, Εξοικειώνομαι, Συνειδητοποιώ, Σκέφτομαι Αλλιώς, Αλλάζω Στάση”

 

 

Συμμετοχή σε συνέδρια που διοργανώνονται από διάφορους φορείς (πχ Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.) με σκοπό να προβληματιστούμε αλλά και να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στον χώρο της Εκπαίδευσης καθώς και για τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα Ελληνογαλλικά Σχολεία στον σύγχρονο κόσμο.

 

 

Συμμετοχή στη θεία λατρεία με εκκλησιασμό σε τακτά χρονικά διαστήματα για να ενδυναμώσουμε το έργο μας με τη χάρη του Θεού.