ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 

 

Η Σχολή είναι εφοδιασμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όσον αφορά στην υποστήριξη της διδακτικής πράξης. Διαθέτει διαδραστικούς πίνακες σε όλες τις αίθουσες, ώστε το μάθημα να αποκτά την διάσταση που οι εποχές απαιτούν. Οι εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται συνεχώς ώστε να εφοδιάζονται με τις πιο προσφατες κατακτήσεις στον χώρο της τεχνολογίας, αλλά ταυτόχρονα παρακολουθούν επιμορφώσεις που αναφέρονται στο αντικείμενο τους με σκοπό να μεταδώσουν στα παιδιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσα χρειάζονται για την πορεία τους στον χώρο της πολύπλευρης τους μόρφωσης.

 

Τα μαθήματα της Πληροφορικής, της Τεχνολογίας, της Βιολογίας, της Χημείας και της Φυσικής γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια. Με αυτόν τον τρόπο η μάθηση γίνεται απτή και συμμετοχική.

 

 

Υποστηρίζονται τα μαθήματα από το Learning Management System, ένα πρόγραμμα που επιτρέπει την διαδικτυακή επικοινωνία των καθηγητών με τους μαθητές πέραν του ωρολογίου προγραμματος. Εκτός από την Βιβλιοθήκη μας, λειτουργούν online βιβλιοθήκες όπου οι μαθητές προμηθεύονται φυλλάδια, ασκήσεις, εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τους καθηγητές για περαιτέρω εξάσκηση στην παραδοθείσα ύλη. Τα καθήκοντα της ημέρας, προγραμματισμός δοκιμασιών κλπ όλα βρίσκονται αναρτημένα και διαθέσιμα ανα πάσα στιγμή.

 

 

Οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις, το σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, η υπερσύγχρονη αίθουσα χορού, το κλειστό γήπεδο 5×5, τα γήπεδα βόλλευ, μπάσκετ, σκάμμα για άλματα μήκους είναι στη διάθεση των μαθητών για να αναπτύξουν ένα υγιές σώμα που να υποστηρίζει μια υγιή ψυχή.

 

 

Η ξεχωριστή, εξοπλισμένη με τα απαραίτητα μουσικά όργανα αίθουσα μουσικής υποδέχεται τους μαθητές και τις μαθήτριες για να απολαύσουν τον θαυμαστό κόσμο της τέχνης. Το εργαστήριο των καλλιτεχνικών είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για να εκφράσουν τα παιδιά τον ψυχικό τους κόσμο καθοδηγούμενα πάντα από την καθηγήτρια τους.

 

Στην αιθουσα “Αγία Αιμιλία”, την αίθουσα των εκδηλώσεων μας γίνονται ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια, παρουσιάσεις θεμάτων που άπτονται της Παιδείας, της σχέσης οικογένειας με το Σχολείο κλπ. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται πραγματικότητα το όραμα της Ιδρύτριας της Σχολής για έναν κόσμο που θα αποτελείται από ανθρώπους ελεύθερους και ολοκληρωμένους, αυτόβουλους διαμορφωτές της πορείας τους και τους καιρού τους.