ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

 

Δημοσιογραφική ομάδα Saint Joseph

 

To 2010 το Σχολείο μας αγκάλιασε άλλη μια δημιουργική δραστηριότητα των μαθητών του, που τους οδηγεί

 

• στην έρευνα
• στην κριτική αξιολόγηση των δεδομένων και
• στην εκφραστική δεινότητα

 

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ SAINT JOSEPH ήταν γεγονός !

 

Κάθε χρόνο σημαντικός αριθμός μαθητών δοκιμάζει τις δυνάμεις του στη δημοσιογραφική πένα. Αρχισυντάκτης και δημοσιογράφοι, όλοι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ορίζουν τη θεματολογία, το πλαίσιο της συνεργασίας και ξεκινούν με πολύ μεράκι, πολλή δουλειά, πολλή δημιουργικότητα να συντάξουν το νέο φύλλο των «Μαθητικών συν-Ειδήσεων».

 

Προτάσεις για την επικαιρότητα και το σχολιασμό της, έντονοι προβληματισμοί και αναζητήσεις, πρόσωπα που εμπνέουν, ορίζοντες που ανοίγονται… όλα αυτά ζυμώνονται μέσα από ατέλειωτες συζητήσεις και γόνιμες αντιρρήσεις από μια ομάδα εφήβων που λαχταρά να αξιοποιήσει στο έπακρο το βήμα λόγου που της δίνεται μέσα από την Εφημερίδα του Σχολείου μας: η πάλη με την έμπνευση, η πάλη με το λόγο, για να εκφραστεί στο ακέραιο ο εφηβικός παλμός, για να γίνει ο λόγος κύμα που θα παρασύρει τον αναγνώστη στη δυναμική μιας νεολαίας που διψά για το καλό, για το δίκαιο και εργάζεται γι’ αυτό.

 

Αυτή τη δυναμική αναγνώρισαν πολλοί ενήλικες, που έχουν διακριθεί στον τομέα τους, όπως η Διευθύντρια Ειδήσεων του 9.84, Δ. Σαρρή, μέσω της οποίας οι «Μαθητικές συν-Ειδήσεις» κάλυψαν το debate των υποψήφιων δημάρχων Αθηνών 2010, οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, Ά. Πορτοσάλτε και Κ. Μπογδάνος, ο Ειδικός Σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Κ. Παταβούκας, ο αθλητικογράφος Α. Καρπετόπουλος, οι συγγραφείς Τ. Μιχαηλίδης και Δ. Λεϊμονής, ο σκηνοθέτης Β. Θεοδωρόπουλος, ο συνθέτης και τραγουδιστής Φ. Δεληβοριάς, ο μπασκετμπολίστας Δ. Διαμαντίδης… Όλοι αυτοί δέχτηκαν με χαρά να δώσουν συνέντευξη στους νεαρούς δημοσιογράφους μας, να τους ξεναγήσουν στους χώρους, όπου επεξεργάζεται η επικαιρότητα (Ραδιόφωνο 9.84, Sport – fm, ΣΚΑΪ) και θαύμασαν το υψηλό επίπεδο της προετοιμασίας τους, τη σοβαρότητά τους και τον «επαγγελματισμό» τους.

 

«Επί του πιεστηρίου» βρίσκεται το 7ο φύλλο των «Μαθητικών συν-Ειδήσεων» με γενικό τίτλο «Στο χέρι σου είναι…». Το βέβαιο είναι πως η δημιουργικότητα είναι στο χέρι των εφήβων κι εμείς, οι δάσκαλοί τους, δεν έχουμε παρά να την τροφοδοτούμε με δραστηριότητες, όπως η Εφημερίδα…

 

Αντώνης Σάντας, Μαθηματικός
Υπεύθυνος Δημοσιογραφικής ομάδας «Μαθητικών συν-Ειδήσεων»