ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Το σχολείο μας φέρνει τους μαθητές σε επαφή με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό ελκυστικά, ως απόλαυση, ως βίωμα και σημαντική μάθηση. Να τις αγαπήσουν και να γίνουν καλλιεργημένοι πολίτες με ευαισθησίες για το ωραίο, την αισθητική για ότι απευθύνεται στην ψυχή και στο συναίσθημα, τη «συναισθηματική νοημοσύνη», που μπορεί άριστα να συμβαδίζει και να συμπληρώνει την καλλιέργεια της γνώσης, της λογικής και της κριτικής ικανότητας. Τελικός στόχος αυτής της έμφασης στον πολιτισμό είναι η εξασφάλιση μιας ποιότητας ζωής.

 


Χορωδία

 

Η Χορωδία είναι ένα ομαδικό ταξίδι «στη χώρα των θαυμάτων». Το τραγούδι είναι το «μονοπάτι» στο οποίο τα παιδιά βιώνουν ως ερμηνευτές την ευχάριστη και διασκεδαστική περιπέτεια που ονομάζεται μουσική. Το χορωδιακό τραγούδι γεννιέται από το αρμονικό πάντρεμα του λόγου και της ποίησης με τη μουσική. Με τον τρόπο αυτό ο μαθητής μαθαίνει ταυτόχρονα να σκέπτεται, να αρθρώνει, να τραγουδά και να κινείται. Με τη βοήθεια του Μαέστρου τα παιδιά της Χορωδίας μετατρέπονται από μία ομάδα ανόμοιων και διαφορετικών παιδικών χαρακτήρων και προσωπικοτήτων σε μία αγαπημένη οικογένεια.

 

 

Συναυλίες και Εμφανίσεις Χορωδίας

 

  • Saint Joseph-“Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού” Συναυλία για τα προσφυγόπουλα
  • Ελληνικός Κόσμος-“Ο Ελληνικός Κόσμος τραγουδά για τα Παιδικά Χωριά SOS”
  • Μέγαρο Μουσικής – “Παύλος Εθνών Άγγελος” – Συναυλία της Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.
  • Ελληνογαλλική Σχολή των Ουρσουλινών – «Να ζήσουμε μαζί α λα γαλλικά» Συναυλία Γαλλόφωνων Εκπαιδευτηρίων

 

 

 

 

Ορχήστρα

 

Η νεοσύστατη ορχήστρα του σχολείου μας είναι μια οργανωμένη ορχήστρα με μαθητές της Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξης που παίζουν κρουστά, πνευστά, έγχορδα και πληκτροφόρα μουσικά όργανα. Η ορχήστρα μαθαίνει στο παιδί να συνεργάζεται με τα υπόλοιπα άτομα της ομάδας, να κατανοήσει ότι είναι ίσο μεταξύ ίσων, αναπτύσσοντας έτσι το αίσθημα της υπευθυνότητας. Οι μικροί μουσικοί μας με την ορχηστρική δραστηριότητα αναπτύσσουν τις προσωπικές και ομαδικές τους ικανότητες, αποκτούν μουσικές εμπειρίες για να βιώσουν καλύτερα τη μουσική και να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας.

 

 

Συναυλίες και Εμφανίσεις Ορχήστρας

 

  • Saint Joseph -“Ο Χορός στον 20ο αιώνα”
  • Χριστουγεννιάτικο Bazar
  • Β΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης-Ειδικό Σχολείο Δήμου Ηρακλείου- Χριστουγεννιάτικη Συναυλία