Οι μαθητές της Γ΄ τάξης ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ, ωστόσο συμμετέχουν & βραβεύονται στον διαγωνισμό του Αρχέλων!

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ, για να είναι προστατευμένοι, αλλά όχι απομονωμένοι. Παραμένουν δραστήριοι και δημιουργικοί και σε καθημερινή επαφή με το σχολείο τους!

Αυτή τη φορά, λοιπόν, έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό του «ΑΡΧΕΛΩΝ», του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας. Κλήθηκαν να δημιουργήσουν μια ιστορία με τίτλο «Η θαλάσσια χελώνα και το μπαλάκι του πινγκ πονγκ», η μορφή της οποίας μπορούσε να είναι γραπτή, ζωγραφιστή, θεατρική ή ηχητική. Τα παιδιά οπλίστηκαν με μολύβι και χρώματα, εμπνεύστηκαν από τις συνθήκες διαβίωσης και τους κινδύνους που απειλούν τη θαλάσσια χελώνα και αποτύπωσαν σκέψεις, συναισθήματα και εικόνες στο χαρτί. Χελώνες και άνθρωποι συναντήθηκαν, έπαιξαν και έγιναν φίλοι μέσα στη φαντασία τους. Οι δημιουργίες τους ήταν υπέροχες και συγκινητικές, ενώ μια από αυτές, του Πάρι Δημοβασίλη, απέσπασε Βραβείο στην κατηγορία 7-8 ετών από τον Σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ», για τη σύντομη αστεία ιστορία όπου άνθρωποι και χελώνες συναντιούνται στην παραλία του Κυπαρισσιακού κόλπου τα καλοκαίρια! 

Οι μαθητές από την αρχή της χρονιάς έχουν υιοθετήσει μια ολόκληρη φωλιά χελωνών. Για έναν χρόνο, τα χελωνάκια της φωλιάς με κωδικό BS003 θα ζουν και θα κολυμπούν αμέριμνα κι αυτό τους κάνει πολύ χαρούμενους!