ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

 

Το τμήμα των ξένων γλωσσών έχει ως στόχο να αναπτύξει περισσότερο και ευρύτερα το ήδη εμπλουτισμένο πρόγραμμα της πρωινής ζώνης. Έτσι με τις επιλογές σε

 

  • Γαλλικά & Αγγλικά ( Γ΄, Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού)
    Οι μαθητές μπορούν να προετοιμάσουν τα καθήκοντα των Γαλλικών και των Αγγλικών όλης της εβδομάδας. Ενώ με τα:
  • Κινέζικα (Ε’ και Στ’ Δημοτικού)
    Έρχονται σε επαφή με μία γλώσσα που ομιλείται πιο πολύ παγκοσμίως ενώ παράλληλα γνωρίζουν κάποια βασικά στοιχεία του πολιτισμού της.

 

Η κινεζική γλώσσα είναι μία από τις αρχαιότερες του κόσμου. Η ιδιαιτερότητα της είναι ότι στην  γραφή χρησιμοποιούνται ιδεογράμματα σε αντίθεση με τις υπόλοιπες γλώσσες του κόσμου. Αυτό το χαρακτηριστικό της την κάνει να είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Η διδασκαλία της στο σχολείο μας απευθύνεται στους μαθητές του δημοτικού που επιθυμούν να έχουν μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα (γραπτό και προφορικό λόγο) και τον πολιτισμό της Κίνας. Η εκμάθηση της γίνεται μία φορά την εβδομάδα (κάθε Πέμπτη 16.30-18.00). Στόχος είναι οι μαθητές να μπορούν να γράφουν και να εκφράζονται προφορικά μέσα από απλές καθημερινές προτάσεις. Μετά τη διετή παρακολούθηση οι συμμετέχοντες αρχίζουν να προετοιμάζονται  για τις εξετάσεις HSK 1(A1). Το HSK 1 απευθύνεται σε άτομα που έχουν μάθει να χρησιμοποιούν 150 καθημερινές λέξεις.