ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

 

Η Φυσική Αγωγή στο Δημοτικό σχολείο μας, γίνεται μέσα από ποικιλία αθλητικών δραστηριοτήτων που στόχο έχουν την ανάπτυξη των σωματικών, κοινωνικών και ψυχικών αρετών των μαθητών μας.

 

Πιο συγκεκριμένα διδάσκονται :

 

  1. Ψυχοκινητική Αγωγή
  2. Μουσικοκινητική Αγωγή
  3. Αθλοπαιδιές
  4. Στίβος
  5. Παραδοσιακοί χοροί
  6. Παιδαγωγικά παιχνίδια
  7. Μοντέρνος χορός
  8. Γυμναστική

 

Στις αθλοπαιδιές ασχολούμαστε με βασικά στοιχεία τεχνικής και τακτικής, με την ανάπτυξη του συναισθηματικού τομέα των παιδιών (ομαδικότητα, συνεργασία, επικοινωνία) και των ψυχικών αρετών τους (τιμιότητα, δικαιοσύνη, σεβασμός στον αντίπαλο).

 

Δίνουμε επίσης μεγάλη σημασία στο δίκαιο αληθινό αγώνα στο “ευ- αγωνίζεσθαι”.

 

Γι’ αυτό τον λόγο, επισκέπτονται το σχολείο μας, γνωστοί για το ήθος τους και τα αθλητικά τους επιτεύγματα Έλληνες Ολυμπιονίκες,  που ενημερώνουν τα παιδιά μας για το άθλημα τους και συνομιλώντας μαζί τους λύνουν απορίες όχι μόνο για τον αθλητισμό αλλά και για έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

 

Οι μαθητές μας συμμετέχουν σε προγράμματα Αγωγής Υγείας υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής για να μάθουν να τρέφονται σωστά και να υιοθετούν υγιεινές συνήθειες ζωής, στάσεις και συμπεριφορές (π.χ “Μαθαίνω την αλήθεια για το τσιγάρο” πρόγραμμα αγωγής υγείας κατά του καπνίσματος).

 

 

 

Παίρνουν μέρος σε καινοτόμα αθλητικά προγράμματα όπως Kids Athletics, επισκέψεις στο Ολυμπιακό Στάδιο όπου γνωρίζουν από κοντά Ολυμπιακά Αθλήματα όπως curling, αντιπταίριση, τραμπολίνο, τοξοβολία, ξιφασκία, αθλήματα στίβου, αθλοπαιδιές καθοδηγούμενοι από έμπειρους προπονητές καθηγητές φυσικής αγωγής.

 

 

Η φυσική αγωγή πρωταγωνιστεί στην τελική γιορτή του δημοτικού κάθε χρόνο με χορογραφίες σύγχρονου χορού, χορευτικά δρώμενα- προγράμματα γενικής γυμναστικής και παραδοσιακούς χορούς.

 

Λαμβάνουμε επίσης μέρος σε αθλητικούς αγώνες, αθλητικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ εκτός σχολείου (Αγώνας ανώμαλου δρόμου Πεύκης, Πανελλήνιο φεστιβάλ γενικής γυμναστικής, Πανελλήνιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών κ.λ.π)

 

 

Στόχος μας είναι, να συνειδητοποιήσει ο μαθητής την ωφέλεια της άσκησης και να συνεχίζει να αθλείται και μετά την αποφοίτησή του.