Σπουδές στη Γαλλία 2021

Στο πλαίσιο της δημιουργίας νέων προοπτικών για τους τελειόφοιτους της Σχολής μας, τους δίνεται και φέτος η δυνατότητα να δηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις προπτυχιακές σπουδές τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Γαλλίαs.

 

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, παρακολούθησαν διαδικτυακή ενημέρωση από την εκπρόσωπο του Campus France στην Ελλάδα, Patricia Savary, σχετικά με την πλατφόρμα προεγγραφής στο 1ο έτος της Ανώτατης εκπείδευσης στη Γαλλία Parcoursup, την διαδικασία εγγραφής σε αυτή, τις σπουδές και τη ζωή στη Γαλλία αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μετά από την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών τους. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της πρώτης διαδικτυακής έκθεσης για τις ανώτατες σπουδές στη Γαλλία, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν webinaire για τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές ενώ ταυτόχρονα μπορούσαν να ενημερωθούν, μέσω σχετικών webinaires, για τις καλλιτεχνικές σπουδές, τις σπουδές γαστρονομίας καθώς και τις σπουδές μηχανικών.

 

Με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών Γαλλικών, κας Μ. Καπέλλα και κας Ε. Χιώτη, ο κάθε μαθητής δημιούργησε τον προσωπικό του φάκελο στην πλατφόρμα Parcoursup, όπου μεταξύ άλλων παρουσίασε εν συντομία τα ενδιαφέροντα και τις ασχολίες του, τα διπλώματα γαλλικών και αγγλικών, την συμμετοχή του σε συνέδρια MUN, φιλανθρωπικές δράσεις, Formula 1 κ.ά. Στη συνέχεια, οι μαθητές δήλωσαν τις προτιμήσεις των Πανεπιστημίων στα οποία επιθυμούν να γίνουν δεκτοί, επισυνάπτοντας για το κάθε Πανεπιστήμιο ένα γράμμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τους βαθμούς της Β΄ και Γ΄ Λυκείου καθώς και την μετάφραση αυτών στα γαλλικά. Τέλος, μέχρι 8 Απριλίου θα επιβεβαιώσουν τις προτιμήσεις των Πανεπιστημίων για τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

 

Καλή επιτυχία σε όλους!!