Παρουσιάσεις βιβλίων από τις συγγραφείς στο σχολείο μας

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, η συγγραφέας Μαίρη Παπαδάκη επισκέφθηκε τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού. Παρουσίασε το βιβλίο της «Ο λευκοδόντης Άγγελος και η Τερηδονούλα» και συζήτησε μαζί τους για την υγιεινή των δοντιών. Στο τέλος οι μαθητές της έδωσαν τις ζωγραφιές που είχαν κάνει, εμπνευσμένες από το βιβλίο.

 

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ τάξης είχαν τη χαρά να συναντήσουν από κοντά δύο συγγραφείς από τις εκδόσεις Mamaya. Την ψυχολόγο Δρ  Λίζα Βάρβογλη, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της «Ανελάντα και Μάξιμος – Κυνηγοί Μυστηρίων – Το μυστήριο του σοκολατένιου γλυκού». Ένα παραμύθι με μυστήριο και περιπέτεια για αγόρια και κορίτσια, που προάγει την αυτοπεποίθηση, τη συναισθηματική νοημοσύνη, τη συνεργασία και τη θετική σκέψη.

 

Την συγγραφέα κα Χριστίνα Μανιά, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της «Οι Σταχτοπούτες του κόσμου». Μπορεί η Σταχτοπούτα να είναι η πιο γνωστή, αλλά δεν είναι μία και μοναδική. Έχει πολλές «αδελφούλες» σε όλο τον κόσμο, που υποφέρουν τα πάνδεινα μέχρι να βρουν την ευτυχία.

 

Οι μαθητές γεμάτοι ενδιαφέρον έθεσαν τις ερωτήσεις τους στις δύο συγγραφείς και μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο έμαθαν πολλά για τη χαρά της δημιουργίας.