Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» στο Δημοτικό

Στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων οι  μαθητές της Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο χώρο του Σχολείου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο». Πρόκειται για πρόγραμμα εξοικείωσης με την αναπηρία  που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.).

 

Μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης & αφύπνισης, από εμψυχωτές/ομιλητές με αναπηρία, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα επιδιώκει να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών ως προς την διαφορετικότητα και να τους εισαγάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας.

 

 

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα εστιάζει στην:

 

  • Εξοικείωση των μαθητών με την εικόνα της αναπηρίας.
  • Κατανόηση των καθημερινών εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία αλλά και στην συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων του.
  • Διευκόλυνση της επικοινωνίας των μαθητών γενικής εκπαίδευσης, με νέους με αναπηρία
  • Βελτίωση της αποδοχής & εμπιστοσύνης των μαθητών στον εαυτό τους και στις ικανότητες τους να νικήσουν τα εμπόδια (ακούγοντας αληθινές ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες & αντιξοότητες)
  • Ενεργοποίηση “αντανακλαστικών” κοινωνικής συλλογικότητας, αλληλεγγύης & ευθύνης για την δημιουργία μελλοντικών συνειδητοποιημένων πολιτών.