Λογοτεχνική ημερίδα στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’Arc

Στις 13 Ιανουαρίου 2018, διεξήχθη στην Ελληνογαλλική Σχολή του Πειραιά μία Λογοτεχνική ημερίδα στην οποία επίτιμοι καλεσμένοι ήταν οι κύριοι M. Boris Lyon-Caen και Franck Lestringant, λέκτορες του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.

 

Στην ημερίδα αυτή, συμμετείχαν μαθητές από τη Γ΄ Γυμνασίου, Α΄και Β΄Λυκείου της Σχολής μας που παρακολουθούν το πρόγραμμα των SBC1-L («Le Horla et autres contes» de Guy de Maupassant) και SBC2 («Lorenzaccio» d’Alfred de Musset). Είχαν μάλιστα την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους καθηγητές, να πραγματευτούν μαζί τους  διάφορα αποσπάσματα από τα έργα των Guy de Maupassant και Alfred de Musset, να γνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους σύγχρονοι αναλυτές της Λογοτεχνίας είναι σε θέση να αναλύσουν και να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα ενός λογοτεχνικού κειμένου.

 

Οι ομάδες μας απέσπασαν πολύ θετικές κριτικές τόσο για το ομαδοσυνεργατικό της  πνεύμα όσο και για την δομή του Λόγου και το επίπεδο Γλώσσας τους.

 

Ήταν μία μοναδική και εποικοδομητική εμπειρία που μας βοήθησε να εμβαθύνουμε περισσότερο στα έργα και να προετοιμαστούμε καλύτερα για τις εξετάσεις του Μαΐου.

 

Καθηγήτριες :  κα Ξενοπούλου Πετρίνα, κα Κωνσταντινίδου Ειρήνη, κα Καπέλλα Μαρία, κα Μπάρτζη Μαρία