ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών περιπάτων, οι τάξεις της Γ΄ Λυκείου επισκέφθηκαν, την Τετάρτη 08/11/2023, τις εγκαταστάσεις της  1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών  (Ε.Μ.Α.Κ.) στην Ελευσίνα.

Στον εν λόγω εκπαιδευτικό περίπατο συμμετείχαν πενήντα μαθητές/τριες και οι συνοδοί καθηγητές/τριες ήταν οι κ.κ.:

  • Κάντας Ανδρέας
  • Μπαχούρος Κων/νος
  • Οικονόμου Χριστίνα
  • Προμπονάς Νικόλαος

 

Το προσωπικό της 1ης ΕΜΑΚ, μας υποδέχθηκε με πολλή χαρά και στη συνέχεια είχαμε μία ενημέρωση για την πολύ σπουδαία αποστολή που διαχρονικά επιτελούν, επιχειρώντας συχνά σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο, για να σώσουν τους συνανθρώπους τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όταν αυτό τους ζητηθεί.

Ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της μονάδας, είδαμε τον άρτιο μηχανολογικό εξοπλισμό της και τα ειδικά οχήματα (διασωστικά, ερπυστριοφόρα κ.λπ.) που διαθέτει, όπως επίσης και τον ειδικό ατομικό εξοπλισμό των ομάδων διάσωσης που χρησιμοποιούν στο οποιοδήποτε συμβάν που προκύπτει.

Ο εκπαιδευτικός μας περίπατος ολοκληρώθηκε με την επίδειξη/άσκηση, που παρακολουθήσαμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον,  από ένα σκύλο-διασώστη μαζί με τον εκπαιδευτή του,  σε συνθήκες προσομοίωσης & σε συνδυασμό με παιχνίδι. Η συμμετοχή τους στις αποστολές διάσωσης είναι καθοριστικής σημασίας και είναι το σημαντικότερο από τα μέλη της διασωστικής ομάδας.