Journée européenne de langues – Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Οι μαθήτριες/-ές όλων των τάξεων του δημοτικού Σχολείου μας

μέσα από τη ζωγραφική, το παιχνίδι και το χορό έμαθαν για την Ευρωπαϊκή μέρα

Γλωσσών και τη σημασία που έχει η διαφύλαξη όλων των γλωσσών και πολιτισμών της

Ευρώπης. Ήταν μια ευκαιρία να δουν πως μέσα από τη γαλλική γλώσσα είναι πολύ

εύκολο να μάθουν άλλες γλώσσες που έχουν τις ίδιες ρίζες.

 

Α’ τάξη

Οι μαθήτριες/-ές της Α’ Δημοτικού άκουσαν τις λέξεις “γειά”, “ναι”, “όχι” και την φράση “τι κάνεις” σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες και ζωγράφισαν τις σημαίες της Ελλάδας και της Γαλλίας.

 

Β’ τάξη

 

Οι μαθήτριες/-ές της Β’ Δημοτικού έμαθαν και χόρεψαν στην αυλή του σχολείου, έναν από τους παλαιότερους παραδοσιακούς χορούς της Προβηγκίας, στο νότο της Γαλλίας, τον FARANDOLE. Μέσα από τη μουσική και τη χορογραφία, σύμβολα της χαράς της ζωής, τους δόθηκε η ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά που μεταφέρονται μέσα από την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας.

 

Γ’ και Δ’ ΤΑΞΗ

 

Οι μαθήτριες/-ές της Γ‘ και Δ’ τάξης του Δημοτικού, έζησαν μια εξαιρετική εμπειρία την Ημέρας των Ευρωπαϊκών Γλωσσών. Έμαθαν στα γαλλικά τα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε σάντουιτς, δημιούργησαν, σαν Ευρωπαίοι μάγειρες και τελικά, δοκίμασαν ευρωπαϊκά σάντουιτς για όλα τα γούστα !!! Όλα ήταν νοστιμότατα !!

 

E’ ΤΑΞΗ

Οι μαθήτριες/-ές της Ε’ τάξης του Δημοτικού έμαθαν τις χώρες της Ευρώπης στα γαλλικά καθώς και το “καλημέρα” σε 8 Ευρωπαϊκές γλώσσες και τέλος, δημιούργησαν τον χάρτη της Ευρώπης μέσα από τα δικά τους σχέδια.

Κάθε μαθητής σχεδίασε μια ξεχωριστή χώρα πάνω στην οποία έγραψε την λέξη «καλημέρα» στην αντίστοιχη γλώσσα. Έπειτα, οι μαθητές συνεργάστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν όλοι μαζί τον χάρτη της Ευρώπης προσθέτοντας ο καθένας την δική του εργασία.

Μέσω αυτής της δραστηριότητας γλωσσικού και πολιτισμικού περιεχομένου, οι μαθήτριες/-ές εξοικειώθηκαν με τον πλούτο της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.