Euroscola 2017

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Σχολείο μας, θέλοντας να υποστηρίξει την ενεργό συμμετοχή των νέων στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, πήρε μέρος στον διαγωνισμό «Euroscola 2017» με μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου της Β΄ Περιφέρειας Αθήνας, προκειμένου να ενθαρρύνει τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, να προσφέρει κίνητρα με γνώμονα την ευαισθητοποίησή τους στον ρόλο που θα κληθούν να παίξουν οι ίδιοι στη μελλοντική οργάνωση της Ευρώπης και να τα βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη προάσπισης της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

 

Ενθαρρύνουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να τολμήσουν, προκειμένου να βρουν ένα βήμα που θα τους επιτρέψει να εκφράσουν τις προσωπικές τους απόψεις και να αξιοποιήσουν την επιθυμία τους για προσφορά.

 

Το θέμα στο οποίο διαγωνίσθηκαν έπειτα από εντατική προετοιμασία ήταν το εξής :

 

«Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια : πολιτικά δικαιώματα και συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή της Ένωσης.

 

Όπως ορίζεται στο Άρθρο 9 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ), η ευρωπαϊκή ιθαγένεια αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

 

Ποιά δικαιώματα απορρέουν από την ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη και πώς αυτά συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας;»

 

Ευχόμαστε στα παιδιά μας καλή επιτυχία σε κάθε υψηλό στόχο! Με ήθος, πίστη, φιλοπατρία και γνώση να μας εκπροσωπήσουν επάξια στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 17 Νοεμβρίου, ώστε η φωνή της Ελλάδας να έχει παλμό, νιάτα και ελπίδα!