«26ο Χριστουγεννιάτικο Bazar»

Το 26o φιλανθρωπικό Bazar του Σχολείου μας έγινε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015. Όλοι μαζί, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό με κέφι και χαμόγελο βάλαμε τα δυνατά μας και δουλέψαμε  κάτω από  τις οδηγίες και το συντονισμό της Γενικής Διευθύντριας Αδελφής Ιλαρίων, της Διευθύντριας του Δημοτικού κας Μαρίας Αλτουβά και της κας Στέλλας Αλβέρτη, έτσι ώστε όλα όσα  παρουσιαστούν και πραγματοποιηθούν στο Bazar να είναι τέλεια.

 

Αρχίσαμε λοιπόν το χριστουγεννιάτικο καλωσόρισμα από την Ορχήστρα του Σχολείου μας με τη μουσικό κα Ιφιγένεια Κουρούση με παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα μελωδίες. Τα παιδιά έπαιξαν με επαγγελματική δεξιοτεχνία και καταχειροκροτήθηκαν από γονείς, συμμαθητές και φίλους που τα παρακολούθησαν.

 

Οι προσκεκλημένοι μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα  περίπτερα, να δουν τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές των παιδιών τους και να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους σε προσιτές τιμές. Απόλαυσαν το μυρωδάτο καφέ, τα αλμυρά και τα γλυκά που ετοίμασαν οι μανούλες. Το σουβλάκι όμως είχε όπως πάντα την τιμητική του! Το μυστικό βρίσκεται στο μαρινάρισμα της κας Ευγενίας και στο ψήσιμο που κάνουν οι δεξιοτέχνες ψήστες- οδηγοί μας κος Γιώργος και κος Αντώνης και ο συντηρητής του σχολείου μας κος Θωμάς.

 

Τα παιδιά διασκέδασαν στο « Εργαστήριο του Αι Βασίλη» και στην αυλή του σχολείου μας στο «Λούνα Παρκ» παίζοντας Μπαλονομαχίες, Στόχο, Επικίνδυνες Αποστολές, Κρίκους, Γαϊδούρι και Σκυταλοδρομίες!

 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, τα παιδιά της Χορωδίας με τη μουσικό μας κα Γιώτα Καραγιάννη ένωσαν τις φωνές τους μαζί με τις φωνές των δασκάλων τους (κα Βάσια Βραχάτη, κα Χρυσάνθη Παπαηλιού, κος Μανόλης Τουμπακάρης, κος Γιώργος Μπενοβίας) και τραγούδησαν για τα δικαιώματα όλων των παιδιών του κόσμου χωρίς διακρίσεις.

 

Ακολούθησε χοροθεατρική παράσταση με θέμα ”οι Κούκλες..” Μία  παράσταση που συνδύαζε το χορό, τη μουσική, την υποκριτική , και την ”μαγική” κίνηση της κούκλας με το υπερσύγχρονο 3d mapping.

 

Με πρωτοβουλία της γυμνάστριας κας Μαρίας Μέλλου και τη βοήθεια του κ. Παναγιώτου, το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου μας, τίμησαν με τη παρουσία τους, η μάνατζερ της ομάδας του Ολυμπιακού κ. Δημητράτου και η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού κ. Καπογιάννη. Συνομίλησαν με τους μαθητές μας για το άθλημα αλλά και γενικότερα για τον αθλητισμό και τα οφέλη του. Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση, ήταν η επίδειξη δεξιοτήτων καλαθοσφαίρισης από την ομάδα μπάσκετ του Αμαρουσίου. Οι παίκτες της ομάδας μαζί με τον προπονητή τους κ. Φώσκολο, μίλησαν με τους μαθητές μας και έπαιξαν αγώνα μαζί τους. Το παζάρι μας επίσης επισκέφθηκε και ο κ. Τσακνής παίκτης της ομάδας χάντμπολ Δικέας, όπου συνομίλησε με τους μαθητές μας για το άθλημα της χειροσφαίρισης.

 

Με υπεύθυνη τη Διευθύντρια κα Μαρία Αλτουβά πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία. Η ανταπόκριση των γονιών ήταν συγκινητική κι έτσι προσθέσαμε 50 φιάλες στην τράπεζα αίματος που έχουμε δημιουργήσει στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και αφιερώνονται στην Αγία Αιμιλία, ιδρύτρια του Τάγματος των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ.

 

Συνεχίζοντας και φέτος την στήριξη στο σημαντικό  έργο του Συλλόγου « Όραμα Ελπίδας», έγινε  ενημέρωση από την εκπρόσωπο του Συλλόγου για τη δωρεά του Μυελού των Οστών κα Χατζηπέτρου. Το 26ο χριστουγεννιάτικο παζάρι τελείωσε πετυχαίνοντας και φέτος τον άγιο σκοπό του. Ένα πραγματικά ανθρώπινο άνοιγμα του Σχολείου μας στην κοινωνία του σήμερα.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

ΑΝΔΡΕΟΥ – ΓΕΡΑΝΙΟΥ – ΒΕΛΕΝΤΖΑ – ΓΙΑΝΝΑΚΑΡΙΟΥ – ΔΕΜΕΡΟΥΤΗ – ΔΕΝΑΞΑ – ΔΗΜΑ – ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ – ΚΑΡΥΑΝΟΥ – ΚΟΚΚΙΝΗ – ΚΟΥΚΗ – ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ – ΜΑΚΡΗ – ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΥ – ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ –ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΠΠΑ –ΠΑΥΛΙΔΗ – ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ –  ΡΗΓΑΚΟΥ – ΤΕΡΓΙΑΚΗ – ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ – ΤΙΜΟΘΕΑΤΟΥ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ –  ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΥ – ΧΟΥΛΗ – ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

 

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 

ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ «Chryssa» – ASTIR – ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ «ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ» BIC – BINGO – Βασιληάς Ε.Π.Ε – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΧΑΛΑΖΙΑΣ» – ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ «ΣΙΝΕΜΑ-ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ» – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟ-ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ-ΔΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΣ –  KARAVAN – COCA-COLA – ION – ΚΟΛΑΤΟΥ ΑΓΝΗ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ «ΤΟΛΗΣ» – ΜΑΥΡΟΥΚΛΗ ΕΛΕΝΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ –  MIKEL – ΜΠΟΥΤΙΚ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΡΟΥΧΩΝ «Pinelopin» – ΟΠΤΙΚΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ – ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ