Παιδική Όπερα “Αιμιλία, η Αγία των φτωχών”

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

 

160 χρόνια πέρασαν από τον Απρίλιο του 1856, όταν η Αγία Αιμιλία, ιδρύτρια της Σχολής και του Τάγματος των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ, έφτασε στην Αθήνα, με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει τα ιδεώδη του. Η χρονολογία αυτή αποτελεί την έναρξη της ιστορίας της Σχολής μας, της πρώτης ιδιωτικής Σχολής στην Αθήνα.

 

Διάφορες δράσεις αποφασίστηκαν στη Σχολή μας, με αφορμή το επετειακό αυτό έτος. Κορυφαία όμως εκδήλωση, με τη συμμετοχή μαθητών/τριών και αποφοίτων, αποτελεί η παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών της σύγχρονης παιδικής όπερας:

 

 

ΑΙΜΙΛΙΑ, Η ΑΓΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

 

Το έργο αυτό αναδεικνύει με τρόπο σύγχρονο και κατανοητό για τα παιδιά τις πανανθρώπινες αξίες και τα ιδεώδη που ενέπνευσαν την Αγία Αιμιλία, αλλά και συνεχίζουν να εμπνέουν τους συνεχιστές του έργου της.

 

Τα παιδιά θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να εμπλακούν ενεργά στη δημιουργία μιας κορυφαίας καλλιτεχνικής παράστασης, ενώ θα δουν από κοντά όλα τα «μυστικά» παρουσίασης ενός περίπλοκου έργου, ενεργοποιώντας μέσα τους δυνατότητες απόκτησης καλλιτεχνικών και οργανωτικών δεξιοτήτων.

 

Για το σκοπό αυτό, όλα τα τμήματα θα συγκροτήσουν καλλιτεχνικές ομάδες, οι οποίες με κατάλληλη καθοδήγηση, χορεύοντας και τραγουδώντας, θα γίνουν οι πρωταγωνιστές επί σκηνής. Ο ρόλος τους δεν έχει μεγάλη διάρκεια, απαιτεί όμως άρτια προετοιμασία. Οι δύο πρόβες την εβδομάδα που απαιτούνται δε θα διαταράξουν το σχολικό πρόγραμμα, διότι θα χρησιμοποιηθούν περιοδικά ώρες σχετικών μαθημάτων, όπως της Μουσικής, των Καλλιτεχνικών, της Γυμναστικής κλπ.

 

Η χορωδία του σχολείου θα αποτελέσει ιδιαίτερη καλλιτεχνική ομάδα.

 

Οι τακτικές πρόβες της χορωδίας θα αρχίσουν κανονικά από την Παρασκευή, 30/9/2016, 14.50 έως 16.20, χωρίς κόστος συμμετοχής.

 

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ» με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της ΕΡΤ και μαέστρο τον κ. Ελευθέριο Καλκάνη.

 

Μαζί μας συμμετέχουν: Σολίστ τραγουδιού, η μικτή χορωδία του Δήμου Αθηναίων, η νεανική χορωδία του Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, η χορωδία του Δημοτικού και απόφοιτοι της Σχολής μας.

 

Γενικές πρόβες με όλους τους συντελεστές της παράστασης:

 

  • Με τη χορωδία του Δημοτικού σε ημέρες και ώρες που θα καθοριστούν αναλόγως της εξέλιξης της προετοιμασίας και οπωσδήποτε εντός του χώρου της Σχολής.
  • Με την ορχήστρα της ΕΡΤ και όλους τους σολίστ, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, σε ημέρες και ώρες που θα καθορίσει η ΕΡΤ.
  • Η γενική πρόβα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 6 Δεκεμβρίου 2016.

 

Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου. Προς το παρόν σας ενημερώνουμε πως οι πρόβες όλων των τμημάτων ξεκινούν άμεσα και θα απασχολούν τα παιδιά του κάθε τμήματος ξεχωριστά. Σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας ένα παιδί δεν μπορεί να συμμετάσχει, παρακαλούμε να ενημερώσετε τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Ηλ. Λιαμή, κατά τις ώρες του πρωινού σχολικού προγράμματος.

 

Η μετακίνηση των μαθητών θα γίνεται με πούλμαν με ευθύνη του σχολείου μας. (Θα δοθεί εγκαίρως πρόσθετη ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες.)

 

Οι τιμές των εισιτηρίων της παράστασης είναι ανάλογα με τις ζώνες: 11€-20€-28€-40€.

 

Η αγορά εισιτηρίων θα γίνεται μόνον από το Μέγαρο.

 

Πιστεύουμε πως αξίζει να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια των παιδιών μας, που αψηφούν την καταχνιά των ημερών και τραγουδούν για μια ζωή ειρήνης και αγάπης, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο σύγχρονος κόσμος μας!

 

Από τη Διεύθυνση